2012/01/31

Från puppa till pocketfodral

Jag vet att jag inte kan fortsätta så här: Plåga er med samma saker om och om igen. Men det är så himla roligt att sy pocketfodralen! Bara fyra sömmar (plus en liten en) – ritsch, ratsch!. Det pyssliga är att stryka och trixa med inviken och lägga banden på rätt ställe.

Och så när jag vänder stycket från avig till räta så är det som en fjäril som vecklar ut sig ur sin puppa. Det blir så fint. Det är så mycket som döljer sig inuti det där tråkiga aviga paketet med fyra raksömmar. Fjärilar i karamellfärger. Fjärilar i jordnära färger. Rutiga fjärilar. Det finns inga gränser. Men nu får nog pocketfodralen ta lite paus och lämna plats åt till exempel nåldynetillverkning.

3 Kommentarer

  1. Om du vill dela med dig av hur man gör så skulle iaf jag uppskatta en liten pocketfodrals-tutorial väldigt mycket! Mest för att jag inte riktigt fattar hur du lyckas få dem så snyggt vändbara.
    Ok, kanske inte SÅ mycket variation, men ändå! 🙂

    • Vad roligt att du gillar dom! Nu blir det nog inga fler på ett tag, men tids nog kanske det blir en beskrivning – om jag kan förklara det så enkelt som det är…

  2. Snygga fodral! Jag är sugen på att testa jag med, har länkat till dem: http://wishfultinker.blogspot.com/2012/02/speaking-of-fabrics.html

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *