2013/06/11

Mod utan gränser

Så heter en fotoutställning (på engelska Speak Truth to Power) som under tio års tid turnerat världen runt, med början i USA och så vidare: Aten, Barcelona, ​​Bukarest, Kapstaden, Doha, Florens, Genève, Helsingfors, Johannesburg, Kinshasa, London, Madrid, Mantua, Milano, Monrovia, Rom, Seoul och Sydney. Flera av er kanske såg den på Fotografiska i Stockholm i höstas?

Härom dagen kom en lastbil från Norrköping och Arbetets Museum lastad med de svartvita fotografierna av vår tids hjältar, människorättskämpar som gör och gjort sånt som vi inte ens vågar tänka på.

Ja, nu finns alltså fotoutställningen Mod utan gränser här i Mariannelund, ett stenkast från mitt vardagsrumsfönster, nämligen i Betelkapellet som äntligen står klart efter förra årets vattenskada. Utställningen hålls öppen 19 juni-24 augusti och har ni semesterplaner i Småland rekommenderas ett besök! Redan nu kan man kika in på hemsidan och följa bloggen, eller haka på twitter och instagram!

(Och när ni ändå är i trakten finns helt nya Barnfilmbyhuset (där dugerprodukter kommer att säljas) några hundra meter bort, och dessutom Katthult och Bullerbyn någon mil härifrån)

Skriv ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *