Att välja en klinik för näsplastik i Stockholm

Många och olika skönhetskliniker erbjuder idag förstklassig näsplastik i Stockholm. Förutom själva ingreppet bör varje patient även genomgå en konsultation

Näsplastik är ett ingrepp vars popularitet har ökat under de senaste åren. Allt fler människor väljer att genomgå en operation antingen av estetiska eller funktionella skäl eller en kombination av dessa två. Att minska näsans storlek eller att ta bort en puckel på näsryggen är de vanligaste önskade effekterna av en näsplastik. Vanligt förekommande är också att ändra nästippens utseende.

Det finns flera aspekter som både kirurgen och patienten måste ta hänsyn till inför en näsplastik. Till exempelvis bör inte en näsa bli alltför smal, då detta påverkar luftgenomströmningen och näsans naturliga funktion. Många och olika kliniker erbjuder sådana typer av ingrepp i Sverige i dagsläget. Valet av plastikkirurg faller helt och hållet på patienten själv.

Hur görs näsplastik?

Ingreppet sker på olika sätt beroende på resultatet man vill åstadkomma. Oftast går kirurgen in via näsborrarna, något som inte lämnar synliga ärr. Om patienten har en större näsa som ska bli smalare läggs oftast snitten inne i näsan. Första steget är att frigöra mjukdelarna och forma om dem innan huden läggs tillbaka. Vill man ändra nästippen eller näsvingarna blir operationen enklare och kostar mindre. Ingreppet brukar ta olika tid men oftast handlar det om en halvtimme upp till 2,5 timmar. Efter operationen skyddas näsan av gips eller en skena av hårt plåster. Nässkyddet måste sitta kvar mellan 1-2 veckor. Hur länge det blir beror helt och hållet på ingreppets omfattning och kirurgens egen bedömning. Det kan uppstå små blödningar under de första dagarna.

Att tänka på inför en näsplastik

En patient som behöver näsplastik bör först och främst kolla upp olika kirurger. Att kontrollera dem i registret för några anmärkningar är ett måste. Anmärkningar skrivs upp på IVO:s hemsida som är offentlig och tillgänglig för alla. Innan det slutliga valet av en kirurg bör man alltid gå på flera konsultationer hos olika specialister. Patienten bör alltid välja en kirurg som de känner att de har en bra kemi med. Det handlar om att känna sig bekväm och att man har det rätta omdömet.

Självklart finns det även en finansiell aspekt med i det hela. En näsplastikoperation kan kosta mellan 35 000 - 50 000 kr. Priset beror på ingreppets omfattning men även den kliniken man går till. Operationen är krävande ur teknisk synpunkt och därför är priserna relativt höga. Läs mer om en plastikkirurg på denna webbsida: plastikkirurgstockholm.nu

22 Sep 2020