Blogg

RSS

Upptäck en förtrollande värld av förlovningsringar

9 Sep 2023

Att välja den perfekta förlovningsringen är en upphetsande och betydelsefull uppgift.

Det är en symbol för kärlek och engagemang som du kommer att bära under hela ditt liv. För att hjälpa dig på denna spännande resa har vi samlat några värdefulla tips och råd för att du ska kunna hitta den perfekta förlovningsringen som matchar din unika stil.

Innan du ger dig ut för att köpa en förlovningsring är det viktigt att du först förstår de olika alternativen och stilarna som finns tillgängliga. Här är några populära alternativ som du kan överväga:

Diamantringar

Diamantringar är klassiska och tidlösa. De erbjuder en glittrande skönhet som få andra ädelstenar kan matcha. Diamanter kommer i olika slipningar och karatvikt, vilket påverkar deras skönhet och pris. Innan du köper en diamant, se till att du förstår de fyra C:na (carat, clarity, color och cut) för att kunna välja den perfekta stenen för dig.

Färgade stenar

Färgade stenar är ett utmärkt alternativ för dem som vill ha något unikt och personligt. Safirer, rubiner och smaragder är exempel på vackra färgade stenar som kan ge en touch av färg och individualitet till din förlovningsring. Utforska olika nyanser och välj en sten som passar din personlighet och stil.

Vintage ringar

Om du älskar det nostalgiska och charmiga kan en vintage förlovningsring vara det perfekta valet för dig. Dessa ringar är vanligtvis unika och har en historia att berätta. Genom att välja en vintage ring kan du bära något som är unikt och som skiljer sig från massproducerade ringar. Utforska antikvitetsbutiker eller kolla in onlineauktioner för att hitta en vintage ring som talar till ditt hjärta.

Bryt tystnaden: Hur barnpsykologin kan hjälpa dig och ditt barn att övervinna hinder

30 Aug 2023

Vi vet alla att barnets mentala hälsa är av största vikt. Ibland kan barn möta olika hinder och utmaningar i sin utveckling som kan påverka deras välbefinnande och framtid. I denna artikel kommer vi att utforska kraften i barnpsykologi och hur den kan hjälpa både dig och ditt barn att övervinna dessa hinder och uppnå ett sundare mentalt tillstånd.

Förståelse för barnets mentala hälsa

Barnets mentala hälsa är lika viktig som deras fysiska hälsa. Det är viktigt att förstå att barn kan uppleva svårigheter och kämpa med olika utmaningar under sin uppväxt. Det kan vara allt från ångest och depression till inlärningssvårigheter och beteendeproblem.

Tidig upptäckt och intervention

Att identifiera tidiga tecken på mentala hälsoproblem hos ditt barn är avgörande. Ju tidigare du kan ingripa desto bättre. Genom att söka professionell hjälp från en barnpsykolog kan du få den vägledning och stöd som behövs för att hjälpa ditt barn att övervinna sina hinder.

Barnpsykologens roll

En barnpsykolog är specialiserad på att arbeta med barn och deras unika behov. Genom att använda olika metoder och terapiformer kan barnpsykologen skapa en trygg och stödjande miljö för ditt barn att växa och utvecklas i.

Kognitiv beteendeterapi för barn

En av de vanligaste terapiformerna som används inom barnpsykologin är kognitiv beteendeterapi (KBT). KBT fokuserar på att hjälpa barn att förstå sambandet mellan deras tankar, känslor och beteenden. Genom att identifiera negativa tankemönster och ersätta dem med mer positiva och konstruktiva tankar kan KBT hjälpa barnet att övervinna sina hinder och uppnå en bättre mental hälsa.

Familjeterapi och föräldraskapsstöd

Barnpsykologin innefattar inte bara att arbeta med barnet självt, utan också att ge stöd och vägledning till föräldrarna. Genom familjeterapi kan barnpsykologen hjälpa hela familjen att förstå och hantera eventuella utmaningar som uppstår. Föräldraskapsstöd är också en viktig del av barnpsykologins arbete, där föräldrarna får verktyg och råd för att bättre kunna stödja och hjälpa sina barn.

Skapande av en framtida sund mental hälsa

Genom att investera i ditt barns mentala hälsa kan du hjälpa till att skapa en sund framtid för dem. Genom att bryta tystnaden kring barnets mentala hälsa och söka professionell hjälp kan du ge ditt barn de verktyg de behöver för att övervinna hinder och blomstra i sitt liv.

Boka en fantastisk safari i Tanzania

10 Aug 2023

Safari i Tanzania är det perfekta sättet att göra din resa till något extraordinärt och spännande. Om du har tröttnat på att besöka samma platser om och om igen, eller om du är lockad av det exotiska, kommer en safari i Tanzania att vara som en skräddarsydd upplevelse för dig.

Kanske har du åkt till Mallorca varje år och njutit av solen och stränderna, men nu kanske det är dags att prova något helt nytt och unikt. Emma hade samma känsla, och efter en kvällsmåltid när Sven slog sig ner framför fotbollsmatchen, började hon söka efter något roligt och annorlunda att göra på sin mobiltelefon. Något som skulle ge dem en oförglömlig upplevelse.

Det tog bara några minuter innan Emma hittade en webbplats som presenterade olika resmål som stack ut från det vanliga. Här fanns äventyrsresor för de äventyrliga, sportaktiviteter för de aktiva, och så fanns det safarier i spännande och exotiska länder som fångade Emmas intresse.

Varför välja en safari i Tanzania?

En safari i Tanzania erbjuder en unik möjlighet att utforska den afrikanska vildmarken och få uppleva enastående natur och vilda djur på nära håll. Tanzania är känt för sina fantastiska nationalparker och naturreservat, där du kan få se lejon, elefanter, giraffer, zebror och många andra magnifika djur i deras naturliga miljö.

En av de mest populära platserna att besöka under en safari i Tanzania är Serengeti nationalpark. Detta otroliga naturområde erbjuder enastående möjligheter att se vilda djur i deras naturliga habitat. Serengeti är känt för den årliga migrationen av gnuer och zebror, där miljontals djur rör sig över savannen i jakten på betesmarker.

En annan spektakulär destination att inkludera i din safari i Tanzania är Ngorongoro-kratern. Detta är en av världens största intakta krater och hem för ett rikt djurliv. Här kan du få se en mängd olika arter, inklusive lejon, elefanter, noshörningar och flera sällsynta fågelarter.

Om du också är sugen på att åka på safari i Tanzania, besök då denna hemsida: safari-tanzania.se

Flyttfirma Lidingö - vanliga frågor om flytten

14 Jun 2023

Vad ska man egentligen tänka på i samband med en flytt - och vad ska man undvika? Med tanke på att svensken i genomsnitt flyttar 10 gånger under en livstid så kan det vara läge att gå igenom detta. Vi ställer frågorna till en flyttfirma på Lidingö och ser hur svaren ser ut.

Att fler och fler svenskar också väljer att anlita en flyttfirma på Lidingö - eller vilken stad det nu än må handla om - säger också en hel del om hur pass svår och ansträngande en flytt de facto kan vara. Här nedan följer några vanliga frågor och svar på dessa.

Varför anlita en flyttfirma på Lidingö?

Det enkla svaret är att en flyttfirma kommer att erbjuda ett både effektivt och säkert jobb. Du kan välja att ta hjälp med allt från packning vidare till bärande och transport av ditt bohag och genom detta också ge dig själv chansen att fokusera på det viktiga: att komma på plats i den nya bostaden.

Hur lyckas jag flytta på egen hand?

Genom god planering. Se till att först och främst beta av allt administrativt som har med flytten att göra. Försäkringar, abonnemang, adressändring, flyttanmälan och så vidare. Gå sedan vidare med att packa - i god tid - alla dina saker och hyr en bil lagom till flyttdagen. Under själva flytten så ska allt vara redo att bäras ut. Ju bättre du planerar, desto enklare blir flytten.

Hur hittar jag rätt flyttfirma?

Var alltid noga med referenser och omdömen på nätet. Se till att flyttfirman arbetar mot försäkring och att de har lång, gedigen vana av branschen. En annan sak som vittnar om hög kvalitet är om de erbjuder extratjänster. Kan du exempelvis magasinera saker så är det ett rejält plus. F-skatt är givetvis ett måste, i synnerhet om du ska använda dig av Rut-avdraget.

Välj en cateringfirma som levererar det bästa

7 Jun 2023

När du väljer att ordna med maten genom en cateringfirma får du läckra rätter tillagade med råvaror av högsta kvalitet. Du väljer själv vart de ska levereras.

Att bjuda in vänner och nära är alltid roligt. Bröllop, jubileum eller examensfester är tillfällen när man får anledning att samla gamla och nya bekantskaper och släktingar. Men det behöver inte alltid vara stora tillställningar. Det kan också vara en kväll eller dag när man vill göra något för de närmaste.

Man säger ofta att det viktigaste är att man får träffas. Men god och vackert serverad mat höjer stämningen och skapar den rätta känslan av att tillfället är unikt. Att träffas på en restaurang kan vara ett gott alternativ men det blir aldrig lika personligt som i en privat miljö.

När du anlitar en cateringfirma får du professionellt tillagad mat i en privat miljö

God mat tar tid att både planera och tillaga och det är då en modern cateringfirma kommer in i bilden. När du beställer catering får du ett stort urval av läckra och vällagade rätter att välja bland. Det finns allt från vegetariska och veganska bufféer till smörgåstårtor och traditionella tre-rätters middagar på menyn.

Just catering i Göteborg är unik eftersom staden ger en unik tillgång till färsk fisk och skaldjur från havet. En modern cateringfirma är medveten om att det är kvalitén på råvarorna som ger den bästa smakupplevelsen. Du kan lita på att det du beställer hanteras på det professionella sätt som lockar fram de genuina smakerna.

Familjevänlig frisör i Vasastan för alla tillfällen

4 Apr 2023

Att hitta en frisör i Vasastan, som är både duktig och trevlig, är något som många värdesätter. En sådan frisör tar hand om hela familjen på bästa sätt och erbjuder allt ifrån klippning och styling till bruduppsättningar och färgbehandlingar. Det blir inte bara ett hårstylingbesök utan en upplevelse där alla känner sig välkomna och speciella.

Lekfull miljö för de små

Vid ett besök hos en familjevänlig frisör i Vasastan märker man snabbt hur noga de har tänkt på att även göra det roligt och bekvämt för barnen. Med speciella stolar och lekfulla saker att titta på blir det en angenäm upplevelse för de små att gå till frisören. För föräldrarna blir detta en stor lättnad då det blir mindre stressigt och traverst bekymmersfritt att ta med barnen till frisören.

Skäggtrim och håruppsättningar för alla åldrar

Inte nog med att barnen har en rolig upplevelse så tar denna frisör i Vasastan även hand om föräldrarna på bästa sätt. Pappa kan få sitt skägg trimmat och formgivet, medan mamma kanske önskar en ny hårfärg eller behandling med löshår och extensions. För lite äldre kunder kan frisören erbjuda behandlingar med permanent och slingor för att skapa en fräsch och piggare look. Dessutom, erbjuds även tilläggstjänster såsom ögonbryns-plockning och färgning.

Festfrisyrer och bruduppsättningar för speciella tillfällen

När det vankas fest och högtidligheter är det perfekt att vända sig till en erfaren frisör i Vasastan. De vet nämligen hur man skapar en hållbar festfrisyr som kommer att se fantastisk ut hela kvällen lång. Vid bröllopsförberedelser är det viktigt att få professionell hjälp för att få en håruppsättning som passar ens ansiktsform och klädsel samt matcha med brudens övriga utseende. Ett bra samarbete mellan kund och frisör är därför avgörande för att nå bästa resultat.

Uppdatera din vardagsstil med en ny frisyr

En ny frisyr eller en uppfräschad look kan göra stor skillnad och höja självkänslan inför en jobbintervju, eller inleda ett nytt kapitel i livet. Genom att prata med frisören och få deras råd och expertis kan man hitta en frisyr som förvandlar ens utseende och ger en känsla av förnyelse. En duktig frisör i Vasastan är både lyhörd och kreativ, så att du alltid går därifrån med känslan av att vara nöjd och upprymd.

Så kan företagsmassage öka produktiviteten i Stockholm

2 Jun 2022

Företagsmassage räddar värkande ryggar på ert kontor i Stockholm. Och höjer dessutom arbetstempot. Avslappnad är nämligen inte alls synonymt med långsam.

Värkande nackar och ryggar gör ingen kontorsarbetare glad. Inte heller har det någon positiv effekt på arbetet. Det finns nämligen inget värre än att ha ont. Efter ett längre stunds värk slutar hela hjärnan att fungera. Och då får man som bekant inte ett jota gjort, hur nära deadline och leverans ni än är på kontoret.

Och hur mycket du än investerat i ergonomiska kontorsstolar till din personal, kan du vara säker på att ryggar och nackar tar stryk ändå. Arbetsdagar är långa, och människokroppen är inte gjord för att sitta stilla åtta timmar om dagen. Ändå måste kontorsjobbet utföras. Lösningen kan vara att boka in företagsmassage.

Företagsmassage får fart på firman

Många massagekliniker utför massage på företag i Stockholm, i företagens egna lokaler. Du behöver alltså inte oroa dig för att dina medarbetare måste åka över halva stan på arbetstid för att få sina 45 minuters massage. Avsätt ett konferensrum en dag i veckan till er företagsmassör, och låt personalen boka in sig på hans eller hennes schema.

Även med ett pressat tidsschema på kontoret ska du se till att bereda plats för den här typen av friskvård. Det är nämligen när en människa är avslappnad som den presterar bäst när det kommer till att utföra stressande uppgifter. Du kanske tror att avslappnad är synonym med långsam, men så är alltså inte fallet.

Fräscha upp sommarstugan

28 Mar 2022

Våren är på intåg och snart är sommaren här. Såhär på våren är det dags att se över sommarstugan eller fritidshuset och göra i ordning sommarboendet så att det är färdigt när semestern börjar. Många väljer att inte göra så mycket med sina sommarstugor och håller inredningen ganska enkel dock kan det vara smart att investera i mindre renoveringar ibland för att öka trivseln under semestern. Vi tipsar om några mindre åtgärder som kan göra mycket för helhetsintrycket.

Storstäda fritidshuset

Släng ut allt som är löst och vädra ordentligt medan du tvättar fönster och skurar rent stugan. Om inte städa är din grej så kan du med fördel anlita en städfirma som gör det åt dig. Efter att stått tom en hel vinter behövs en grundlig rengöring. Se till att ta hand om trädgården samtidigt och kratta bort löv och annat skräp. Om du tänder en brasa så kom ihåg att kolla efter igelkottar under lövhögen innan du tänder eld.

Åk till tippen

Kanske har det samlat sig lite väl mycket gammal bråte i skåpen vid det här laget? Det är lätt hänt att trasiga leksaker och mögelskadade parasoll tar över skåp och förråd i en sommarstuga. Samla ihop allt sådant gammalt skräp och ta en tur till tippen. Du kommer känna dig lättad efteråt.

Måla om och få en nystart

Ny färg på väggarna gör otroligt mycket för helhetskänslan. Sommarboende kommer många gånger i andra hand och det är inte ovanligt att en sommarstuga inte målas om på 20-30 år. Ge din stuga ett ansiktslyft och anlita en målare från Stockholm som hjälper dig få det fint. Hur ser skåpsluckorna i köket ut? Be målaren ta med dem så kan han lacka om dem i en passande färg. Fler tips: målarenstockholm.se.

Investera i nya sängar

Hur länge har sängarna som ni har i sommarstugan stått där? Vart var de innan de kom dit? Kanske är det dags att byta ut sängarna till några nyare upplagor. På ett semesterboende skall man ha bra sängar och viloplatser. Välj madrasser gjorda av tagel för att minska risken för skadedjursangrepp.

Köp lite nya textilier

Nu när du fått ny färg på väggarna så kanske det kan vara läge att köpa nya gardiner. Välj tyg i naturmaterial, linne är till exempel hållbart, tidlöst och alltid snyggt. Fixa upphängning så att du kan dra för flera tunna gardiner i lager. Det är praktiskt vid både värmeböljor och vid kallras. Investera även i filtar. Filtar är både dekorativt och praktiskt vid kyliga sommarkvällar då man sitter och myser vid en brasa.

Ta hand om dina tänder - förhindra tandlossning

11 Mar 2022

Hur mår egentligen dina tänder? För många så är det en icke-fråga. Man har inte ont någonstans och därmed så har man heller inga problem. Det som kan vara fallet i detta är att man lever i en falsk trygghet. Genom att besöka en tandhygienist i Stockholm så ges man klara besked på hur tänderna e g e n t l i g e n mår och genom snabba åtgärder så kan exempelvis tandlossning komma att avstyras.

Just tandlossning är en lömsk åkomma. Man känner egentligen ingenting och man mår bra även i övrigt. Det som sker är att bakterier letar sig ner i tandköttsfickorna och att detta i sin tur kan leda till inflammationer. Tandlossning har ett långt händelseförlopp och det är det som är det farliga - du känner ingenting och plötsligt en dag så är tänderna lösa.

Parodontit som är det medicinska namnet på tandlossning är något som många idag lider av - gemensamt är ofta det faktum att det hade kunnat förebyggas och behandlas om personerna i fråga bara besökt en tandhygienist i Stockholm på en årlig basis.

Tandläkare och tandhygienist - hitta rätt i Stockholm

Många tänker sig att man har friska, starka tänder och att man också har rätt skötsel av dessa. Man borstar tänderna dagligen, man använder tandtråd och man undviker godis och andra livsmedel som man vet är sämre för tänderna. Det är bra - men det räcker inte. Trots detta så kan problem komma att skapas och det är just därför ett årligt besök hos en tandhygienist i Stockholm är så viktigt.

Genom att en tandhygienist tillsammans med en tandläkare undersöker tänderna så kan problem upptäckas redan på ett tidigt stadium och exempelvis parodontit kan bromsas upp genom rätt behandlingar. Vilket innebär att man som patient med ganska stor regelbundenhet - en gång var tredje månad är en relativt vanlig intervall - får rengöra både tänder och tandköttsfickor från bakterier. Det handlar om en rejäl investering och det är också ur det perspektivet saken ska ses från.

Många tänker tyvärr tvärtom: det kostar pengar att besöka en tandhygienist i Stockholm och om jag avbokar mitt årliga besök så sparar jag några kronor. Det är både vanskligt och dumt sett till att de kostnader som kan komma som en följd av detta tillvägagångssätt kan bli extremt höga. Drabbas man av tandlossning så kommer åtgärderna - tandimplantat eller tandproteser - att bära en enorm kostnad och detta även om man har högkostnadsskyddet tillgängligt.

De hundralappar som ett tandläkarbesök och en undersökning utförd av en tandhygienist i Stockholm kostar dig initialt - dessa har du igen rejält för resten av ditt liv. Hur mår egentligen dina tänder? En tandhygienist har svaret. Boka in en tid redan idag och undvik problem i framtiden. Det finns dessutom all anledning att undersöka marknaden också. Tandläkare har fri prissättning och i en så pass stor stad som Stockholm så har konkurrensen skapat en situation där priserna pressas nedåt. Som kund har du aldrig haft ett så bra läge rent ekonomiskt att säkra dina tänders kvalitet, både idag och för en lång tid framöver.

HLR Utbildning Stockholm - så fungerar det

20 Feb 2022

Har du kunskap som kan rädda liv? Frågan är relevant sett till att det sker väldigt många dagliga olyckor i Sverige och sett till att många idag inte vet hur man exempelvis utför en hjärt- och lungräddning, hur man placerar en person i ett stabilt sidoläge eller hur exempelvis en hjärtstartare fungerar. Det är exakt dessa kunskaper som kan leda till att man räddar ett liv när olyckan väl är framme - och det är exakt därför som en HLR Utbildning i Stockholm är en bra sak att anmäla sitt företag till. Har du 10 stycken anställda så har du, efter en HLR Utbildning Stockholm, potentiellt 10 stycken personer som kan rädda ett liv. Det gör skillnad.

Kunskapen om HLR har i Sverige varit ganska eftersatt under senare år. Få vet hur man ska agera om en person drabbas av ett plötsligt hjärtstopp eller om man befinner sig i närheten av en drunkningsolycka. Förr så fanns det en högre nivå av utbildning i dessa frågor. Skolor lät sina elever lära sig, företag bokade ofta in kurser i livräddning och exempelvis värnplikten gav en stor det av befolkningen tydliga kunskaper om hur en hjärt- och lungräddning ska utföras, vad man ska tänka på och när den ska ske. Idag finns inte alls samma skyddsnät och där man ser att många privatpersoner de facto helt saknar kunskap.

Ser man till det faktum att det årligen sker ungefär 10.000 fall av plötsligt hjärtstopp i Sverige så finns det all anledning att ändra på detta och bryta den onda cirkeln. Ju fler som kan HLR - desto fler liv kan också räddas. Idag får man själv ta ansvar och lyckligtvis ser man att många företag är beredda att göra just detta. Man bokar in en HLR Utbildning i Stockholm, man avsätter en halvdag för denna och man får utbildare som besöker de egna lokalerna för att gå igenom grunderna rent teoretiskt och där man - på dockor - sedan får prova HLR rent praktiskt. Det är någonting som rekommenderas. Det ger kunskap för livet och kunskap som kan rädda livet på en annan människa.

HLR syresätter muskler och organ i kroppen

Hjärt- och lungräddning innebär att man genom bröstkompressioner - 30 stycken där bröstkorgen ska tryckas ned fem centimeter - och inblåsningar - två stycken a´en sekund - utför en livräddande insats till dess att ambulans anländer till platsen. Det som sker är att du genom dina bröstkompressioner imiterar ett hjärta och där du genom inblåsningarna imiterar lungorna: du syresätter genom detta alla organ och muskler i kroppen. Det handlar inte om någon adrenalinspruta: det handlar istället om att varje sekund kommer att räknas och göra skillnad i liv eller död.

Ett läge kan se hopplöst ut och det kan kännas meningslöst att fortsätta - men det som kan visa sig är att just dina tryck på bröstet och just dina inblåsningar är de som sedan visar sig vara skillnaden kring huruvida en person överlever eller inte. Ge aldrig upp!

Kunskaperna om HLR är viktiga att hela tiden uppdatera. Tiden är en fiende som kan göra att man glömmer bort viktiga detaljer. Därför är en rekommendation att man direkt bokar in en tid för en ny kurs och utbildning. Man kan göra detta till en årlig företeelse och se till att de utbildare man anlitat återkommer på ett givet datum varje år. Utöver livsviktig kunskap så har en HLR Utbildning i Stockholm även visat sig vara någonting som svetsar samman ett företag. Det blir ett roligt avbrott i jobblunken.

Här kan du anmäla dig till en HLR-utbildning i Stockholm: hlrutbildning-stockholm.se

Tandläkare med fasta priser i Bromma

20 Feb 2022

Om man känner att det är dags att gå till tandläkaren men man tvekar för man vet inte vad det kommer att kosta. Då är det bästa att ringa en tandläkare i Bromma, de kommer med ett kostnadsförslag.

Att lämna in bilen på verkstad och att gå till tandläkaren när man har ont kan vara lika skrämmande. Man vet att det kan bli väldigt dyrt och då kanske man låter bli.

Skillnaden mellan att lämna in sin bil på verkstad och att gå till tandläkaren är det statliga tandvårdsstödet. Hos mottagningen grundas alla priser på det allmänna och särskilda tandvårdsbidraget och högkostnadsskyddet. Ringer man en tandläkare i Bromma får man ett prisförslag på vad behandlingen kommer att kosta.

På mottagningen utgår man från en fast prislista så det är enkelt att se vad de olika behandlingarna kommer att gå på. För att göra alla behandlingar möjliga håller man så låga priser som det går att göra. Man ska tryggt kunna gå till sin tandläkare för att få den behandling man behöver.

Hos en tandläkare i Bromma kan man göra allt från lagning till avancerad tandkirurgi

Den bästa tandvården är den förebyggande men det räcker inte alltid. Man kan ha fått många fyllningar, kronor och annat under åren som behöver repareras eller bytas ut.

Den välutrustade, moderna mottagningen ger tillgång till all sorts tandvård. Skickliga och specialutbildade tandläkare och tandhygienister arbetar för att göra det möjligt. Man kan exempelvis göra tandimplantat, nya kronor och broar eller hjälpa till om man drabbats av tandlossning. Läs mer om tandläkare på denna hemsida: tandläkarebromma.nu

Behandling med botox i Göteborg

16 Dec 2021

Vanligt är att man injicerar botox i pannan för att få bort den berömda bekymmersrynkan. Men det finns även behandlingar med botox i Göteborg för dem som lider av huvudvärk väldigt ofta.

Marita hade haft huvudvärk en längre tid och visste snart inte vart hon skulle ta vägen. Huvudvärkstabletterna hjälpte inte och numera hade även smärta i nacke och axlar lagts till besvären. En dag när hon under lunchen tog en promenad passerade hon en klinik som gjorde behandlingar med botox i Göteborg. Hon blev nyfiken och bestämde sig för att senare googla på företaget eftersom hon funderat en del på att få bort bekymmersrynkan.

Kliniken hade botox som hjälpte

Den slagningen hade gjort att hon nu satt där i väntrummet. Hon skulle på en konsultation. Under denna konsultation berättade hon vad hon ville ha gjort och kom av någon anledning in på sin huvudvärk. Läkaren kände på hennes nacke och hals. Efter en liten stunds klämmande sa hon att Marita var väldigt spänd i käkmusklerna. Brukade hon gnissla tänder eller bita ihop mycket? Läkaren trodde att hennes huvudvärk kunde komma från spänningar hon samlat på sig. Att axlar och nacke nu börjat göra ont kunde bero på att spänningarna fortplantades.

Genom att göra en botoxbehandling kunde de få bort smärtan, men det var samtidigt viktigt att hon lade till lite mindfulnessövningar under sin dag. Marita tackade ja till att få en sån behandling. Tack vare den blev hon även medveten om sin stressiga vardag och kunde förebygga framtida problem på ett effektivt sätt.

Kan man fixa flyttstädningen på egen hand?

27 Nov 2021

Du kan absolut städa själv när du flyttar. Det är dock viktigt att du är noggrann och inte hoppar över några moment. Flyttstädning i Stockholm kan man hitta till ett bra pris men det är helt förståeligt om man vill spara in på något som man i de flesta fall kan göra bra själv. Om du inte flyttstädar ordentligt får du oftast betala för att en städfirma skall städa den igen.

Guide till flyttstädning

Du behöver:

  • Trasor, mikrofiberdukar och tvättsvampar
  • Fönsterputs och fönsterskrapa
  • Rengöringsmedel för olika ytor
  • Städhandskar
  • Dammsugare
  • Toalettborste
  • Mopp och hink

Rengör fönster

Putsa alla sidorna av glasen. Använd fönsterskrapan. Ta bort ränder med en mikrofiberduk. Torka av fönsterkarmen och fönsterbärdan.

Städa vardagsrum och sovrum

Städa uppifrån och ner. Torka av tak, väggar, element, dörrar och lister. Avsluta med att dammsuga och våttorka golvet.

Noggrann flyttstädning av badrum

När man skall flyttstäda sitt badrum gäller det att vara minutiöst noggrann och inte hoppa över några moment. Skrubba rent och torka av badrumsskåp, handfat, badkar, toalett och dusch. Putsa spegeln. avkalka och torka av duschhandtag, duschslang och blandare om det behövs. Torka av element, både framför och bakom. Torka av vattenledningar. Rensa golvbrunn och vattenlås. Tvätta av väggarna. Rengör och torka golvet.

Flyttstäda köket

I köket brukar den lätt bli smutsigt då man är där och lagar mat. Damm blandas med stekos och sätter sig på väggarna. I skåpet under diskbänken blir det fort kladdigt och klibbigt. Vi tar upp sådant som du behöver tänka på när du städar!

Kyl och frys behöver rengöras grundligt. Töm, stäng av och avfrosta. Diska och torka av alla hyllplan, lådor och galler. Torka av kyl och frys både utvändigt och invändigt. Städa även bakom kyl och frys. Låt dörrarna till kylen och frysen stå på glänt när du är klar.

Torka av väggar och tak. Rengör i skåp och på hyllor, bakom element och bakom spis. Diska spisens plåtar och galler och gör noggrant rent spisens insida och utsidan. Byt filter i köksfläkten och se till att den är ren överallt. Om det finns diskmaskin så skall du även torka av den invändigt och utvändigt.

Fixa till balkongen

Torka av alla räcken på balkongen och töm den på allt löst. Sopa av golvet. Är den inglasad så måste du putsa rutorna.

Övriga utrymmen

Beroende på hur du bor kan det finnas andra utrymmen som du behöver städa till exempel garage, trädgård och förråd. Det brukar räcka med att plocka bort allt löst och sopa eller kratta ihop lös smuts.

Gör din tatuering i Stockholm

14 Oct 2021

Längtar du efter nästa tatuering som ska göras i Stockholm? Snart är det dags att få känna nålen igen och få det mönstret du vill ha på din kropp. Tatueringar skapar verkligen konst på kroppen.

En vacker blomma eller växt som sprider sig från höften upp över midjan. Både vackert och sensuellt. Eller en sleeve som går från axeln hela vägen ned till handen. Sleeven gör du med allt du älskar. Det kan vara allt från Disneymönster till bilder på olika djur. En del har även på olika gudar, man kan göra det med precis vad man vill. Armen fylls på ett snyggt sätt där allt ser sammanhängande ut. Vill du hellre ha en text? Kanske något som betyder väldigt mycket för dig. Håller dig positiv eller får dig att kämpa? Allt du kan tänka dig kan du skapa med en tatuering. Du måste bara välja rätt tatueringsartist.

Vilken tatuering gör man var?

Även tatueringsartister är specialiserade inom ett ämne. En del är experter på texter och får dem riktigt fina. Medan andra riktigt duktiga artister inte alls klarar av texter. En del är bra på porträtt, medan andra är bra på tribaler. Alla har olika stilar, men trots det kan de göra mycket. Vill man ha exempelvis ett porträtt, då ska man se så att de är duktiga på att göra just porträtt. Det kostar att tatuera sig, och det ska kosta. Är priset för billigt, då kanske man ska dra öronen åt sig. Det är inte värt att ha en dålig tatuering. Läs mer om tatuering på denna sida: https://www.tatueringstockholm.nu/

Vårdnadstvist - går en sådan att undvika?

29 Jul 2021

Varför äger en vårdnadstvist rum - och går en sådan att undvika? I Sverige så har ökningen av vårdnadstvister varit markant - och oroande. Mellan 2006-2015 så såg man en ökning av närmare 50%. Vad beror detta på egentligen?

Att en vårdnadstvist äger rum kan vara oundvikligt. Det är viktigt att poängtera att vissa skäl är extremt nödvändiga att söka ensam vårdnad för och ta rättslig hjälp för att få det. Om en förälder är våldsam, hotfull, missbrukar narkotika, misstänks för sexuella övergrepp, är kriminell eller lider av någon allvarlig psykisk sjukdom där barnen kan skadas så måste vårdnadsfrågan prövas i domstol. Samma sak om det finns risk i att barnen kidnappas och förs till ett annat land. Det finns väldigt giltiga skäl till varför en förälder inleder en vårdnadstvist.

Men, det finns även mer diskutabla sådana. Samarbetssvårigheter är ett skäl som kan anges för att en förälder ska driva konflikt gentemot den andre i syfte att få ensam vårdnad. Begreppet är godtyckligt och bedömningen sker unikt från fall till fall.

När visar man egentligen upp samarbetsproblem? Är det när man någon enstaka gång är sen att lämna eller hämta barnen? Är det när man missar att svara i telefonen eller på ett sms - eller handlar det om att man ständigt obstruerar besök, baktalar den andra vårdnadshavaren och beter sig allmänt jävligt? De senare skälen är utan tvekan något som kan anses som samarbetsproblem, de förra är det inte. Trots detta så kan en vårdnadstvist inledas av dessa skäl och det är något som både tar tid, kraft och som tenderar att skada barnen.

Varför en vårdnadstvist?

Många drivs egentligen av andra skäl. Samarbetsproblem får vara ett alibi för att man egentligen blivit sårad och sviken. De flesta vårdnadstvister sker i nära anslutning till en skilsmässa. Man har redan då ofta svårt att samtala och komma överens med sin forna partner. Finns dessutom ingredienser som otrohet, lögner och nya relationer inblandade så finns det också ytterligare bensin att kasta på elden. Där kan en vårdnadstvist ske i syfte att hämnas, vilket naturligtvis är förkastligt och omoget. Där och då visar man i själva verket att det kanske är så att man själv saknar mandat för att vara vårdnadshavare?

Det går att lösa upp knutar utan rättslig prövning. Varje kommun i Sverige är, enligt lag, skyldiga att erbjuda vårdnadshavare i en vårdnadstvist hjälp genom samarbetssamtal. Sådana kan vara hur många som helst, de är gratis och de leds av sakkunniga personer från Socialtjänsten och familjerätten. Vid samarbetssamtal hittas ofta konstruktiva lösningar som leder till en bättre kommunikation mellan föräldrarna. Det gör att gemensam vårdnad kan fortsätta vara lösningen även i framtiden.

← Äldre inlägg