Blogg

RSS

Familjevänlig frisör i Vasastan för alla tillfällen

4 Apr 2023

Att hitta en frisör i Vasastan, som är både duktig och trevlig, är något som många värdesätter. En sådan frisör tar hand om hela familjen på bästa sätt och erbjuder allt ifrån klippning och styling till bruduppsättningar och färgbehandlingar. Det blir inte bara ett hårstylingbesök utan en upplevelse där alla känner sig välkomna och speciella.

Lekfull miljö för de små

Vid ett besök hos en familjevänlig frisör i Vasastan märker man snabbt hur noga de har tänkt på att även göra det roligt och bekvämt för barnen. Med speciella stolar och lekfulla saker att titta på blir det en angenäm upplevelse för de små att gå till frisören. För föräldrarna blir detta en stor lättnad då det blir mindre stressigt och traverst bekymmersfritt att ta med barnen till frisören.

Skäggtrim och håruppsättningar för alla åldrar

Inte nog med att barnen har en rolig upplevelse så tar denna frisör i Vasastan även hand om föräldrarna på bästa sätt. Pappa kan få sitt skägg trimmat och formgivet, medan mamma kanske önskar en ny hårfärg eller behandling med löshår och extensions. För lite äldre kunder kan frisören erbjuda behandlingar med permanent och slingor för att skapa en fräsch och piggare look. Dessutom, erbjuds även tilläggstjänster såsom ögonbryns-plockning och färgning.

Festfrisyrer och bruduppsättningar för speciella tillfällen

När det vankas fest och högtidligheter är det perfekt att vända sig till en erfaren frisör i Vasastan. De vet nämligen hur man skapar en hållbar festfrisyr som kommer att se fantastisk ut hela kvällen lång. Vid bröllopsförberedelser är det viktigt att få professionell hjälp för att få en håruppsättning som passar ens ansiktsform och klädsel samt matcha med brudens övriga utseende. Ett bra samarbete mellan kund och frisör är därför avgörande för att nå bästa resultat.

Uppdatera din vardagsstil med en ny frisyr

En ny frisyr eller en uppfräschad look kan göra stor skillnad och höja självkänslan inför en jobbintervju, eller inleda ett nytt kapitel i livet. Genom att prata med frisören och få deras råd och expertis kan man hitta en frisyr som förvandlar ens utseende och ger en känsla av förnyelse. En duktig frisör i Vasastan är både lyhörd och kreativ, så att du alltid går därifrån med känslan av att vara nöjd och upprymd.

Så kan företagsmassage öka produktiviteten i Stockholm

2 Jun 2022

Företagsmassage räddar värkande ryggar på ert kontor i Stockholm. Och höjer dessutom arbetstempot. Avslappnad är nämligen inte alls synonymt med långsam.

Värkande nackar och ryggar gör ingen kontorsarbetare glad. Inte heller har det någon positiv effekt på arbetet. Det finns nämligen inget värre än att ha ont. Efter ett längre stunds värk slutar hela hjärnan att fungera. Och då får man som bekant inte ett jota gjort, hur nära deadline och leverans ni än är på kontoret.

Och hur mycket du än investerat i ergonomiska kontorsstolar till din personal, kan du vara säker på att ryggar och nackar tar stryk ändå. Arbetsdagar är långa, och människokroppen är inte gjord för att sitta stilla åtta timmar om dagen. Ändå måste kontorsjobbet utföras. Lösningen kan vara att boka in företagsmassage.

Företagsmassage får fart på firman

Många massagekliniker utför massage på företag i Stockholm, i företagens egna lokaler. Du behöver alltså inte oroa dig för att dina medarbetare måste åka över halva stan på arbetstid för att få sina 45 minuters massage. Avsätt ett konferensrum en dag i veckan till er företagsmassör, och låt personalen boka in sig på hans eller hennes schema.

Även med ett pressat tidsschema på kontoret ska du se till att bereda plats för den här typen av friskvård. Det är nämligen när en människa är avslappnad som den presterar bäst när det kommer till att utföra stressande uppgifter. Du kanske tror att avslappnad är synonym med långsam, men så är alltså inte fallet.

Fräscha upp sommarstugan

28 Mar 2022

Våren är på intåg och snart är sommaren här. Såhär på våren är det dags att se över sommarstugan eller fritidshuset och göra i ordning sommarboendet så att det är färdigt när semestern börjar. Många väljer att inte göra så mycket med sina sommarstugor och håller inredningen ganska enkel dock kan det vara smart att investera i mindre renoveringar ibland för att öka trivseln under semestern. Vi tipsar om några mindre åtgärder som kan göra mycket för helhetsintrycket.

Storstäda fritidshuset

Släng ut allt som är löst och vädra ordentligt medan du tvättar fönster och skurar rent stugan. Om inte städa är din grej så kan du med fördel anlita en städfirma som gör det åt dig. Efter att stått tom en hel vinter behövs en grundlig rengöring. Se till att ta hand om trädgården samtidigt och kratta bort löv och annat skräp. Om du tänder en brasa så kom ihåg att kolla efter igelkottar under lövhögen innan du tänder eld.

Åk till tippen

Kanske har det samlat sig lite väl mycket gammal bråte i skåpen vid det här laget? Det är lätt hänt att trasiga leksaker och mögelskadade parasoll tar över skåp och förråd i en sommarstuga. Samla ihop allt sådant gammalt skräp och ta en tur till tippen. Du kommer känna dig lättad efteråt.

Måla om och få en nystart

Ny färg på väggarna gör otroligt mycket för helhetskänslan. Sommarboende kommer många gånger i andra hand och det är inte ovanligt att en sommarstuga inte målas om på 20-30 år. Ge din stuga ett ansiktslyft och anlita en målare från Stockholm som hjälper dig få det fint. Hur ser skåpsluckorna i köket ut? Be målaren ta med dem så kan han lacka om dem i en passande färg. Fler tips: målarenstockholm.se.

Investera i nya sängar

Hur länge har sängarna som ni har i sommarstugan stått där? Vart var de innan de kom dit? Kanske är det dags att byta ut sängarna till några nyare upplagor. På ett semesterboende skall man ha bra sängar och viloplatser. Välj madrasser gjorda av tagel för att minska risken för skadedjursangrepp.

Köp lite nya textilier

Nu när du fått ny färg på väggarna så kanske det kan vara läge att köpa nya gardiner. Välj tyg i naturmaterial, linne är till exempel hållbart, tidlöst och alltid snyggt. Fixa upphängning så att du kan dra för flera tunna gardiner i lager. Det är praktiskt vid både värmeböljor och vid kallras. Investera även i filtar. Filtar är både dekorativt och praktiskt vid kyliga sommarkvällar då man sitter och myser vid en brasa.

Ta hand om dina tänder - förhindra tandlossning

11 Mar 2022

Hur mår egentligen dina tänder? För många så är det en icke-fråga. Man har inte ont någonstans och därmed så har man heller inga problem. Det som kan vara fallet i detta är att man lever i en falsk trygghet. Genom att besöka en tandhygienist i Stockholm så ges man klara besked på hur tänderna e g e n t l i g e n mår och genom snabba åtgärder så kan exempelvis tandlossning komma att avstyras.

Just tandlossning är en lömsk åkomma. Man känner egentligen ingenting och man mår bra även i övrigt. Det som sker är att bakterier letar sig ner i tandköttsfickorna och att detta i sin tur kan leda till inflammationer. Tandlossning har ett långt händelseförlopp och det är det som är det farliga - du känner ingenting och plötsligt en dag så är tänderna lösa.

Parodontit som är det medicinska namnet på tandlossning är något som många idag lider av - gemensamt är ofta det faktum att det hade kunnat förebyggas och behandlas om personerna i fråga bara besökt en tandhygienist i Stockholm på en årlig basis.

Tandläkare och tandhygienist - hitta rätt i Stockholm

Många tänker sig att man har friska, starka tänder och att man också har rätt skötsel av dessa. Man borstar tänderna dagligen, man använder tandtråd och man undviker godis och andra livsmedel som man vet är sämre för tänderna. Det är bra - men det räcker inte. Trots detta så kan problem komma att skapas och det är just därför ett årligt besök hos en tandhygienist i Stockholm är så viktigt.

Genom att en tandhygienist tillsammans med en tandläkare undersöker tänderna så kan problem upptäckas redan på ett tidigt stadium och exempelvis parodontit kan bromsas upp genom rätt behandlingar. Vilket innebär att man som patient med ganska stor regelbundenhet - en gång var tredje månad är en relativt vanlig intervall - får rengöra både tänder och tandköttsfickor från bakterier. Det handlar om en rejäl investering och det är också ur det perspektivet saken ska ses från.

Många tänker tyvärr tvärtom: det kostar pengar att besöka en tandhygienist i Stockholm och om jag avbokar mitt årliga besök så sparar jag några kronor. Det är både vanskligt och dumt sett till att de kostnader som kan komma som en följd av detta tillvägagångssätt kan bli extremt höga. Drabbas man av tandlossning så kommer åtgärderna - tandimplantat eller tandproteser - att bära en enorm kostnad och detta även om man har högkostnadsskyddet tillgängligt.

De hundralappar som ett tandläkarbesök och en undersökning utförd av en tandhygienist i Stockholm kostar dig initialt - dessa har du igen rejält för resten av ditt liv. Hur mår egentligen dina tänder? En tandhygienist har svaret. Boka in en tid redan idag och undvik problem i framtiden. Det finns dessutom all anledning att undersöka marknaden också. Tandläkare har fri prissättning och i en så pass stor stad som Stockholm så har konkurrensen skapat en situation där priserna pressas nedåt. Som kund har du aldrig haft ett så bra läge rent ekonomiskt att säkra dina tänders kvalitet, både idag och för en lång tid framöver.

HLR Utbildning Stockholm - så fungerar det

20 Feb 2022

Har du kunskap som kan rädda liv? Frågan är relevant sett till att det sker väldigt många dagliga olyckor i Sverige och sett till att många idag inte vet hur man exempelvis utför en hjärt- och lungräddning, hur man placerar en person i ett stabilt sidoläge eller hur exempelvis en hjärtstartare fungerar. Det är exakt dessa kunskaper som kan leda till att man räddar ett liv när olyckan väl är framme - och det är exakt därför som en HLR Utbildning i Stockholm är en bra sak att anmäla sitt företag till. Har du 10 stycken anställda så har du, efter en HLR Utbildning Stockholm, potentiellt 10 stycken personer som kan rädda ett liv. Det gör skillnad.

Kunskapen om HLR har i Sverige varit ganska eftersatt under senare år. Få vet hur man ska agera om en person drabbas av ett plötsligt hjärtstopp eller om man befinner sig i närheten av en drunkningsolycka. Förr så fanns det en högre nivå av utbildning i dessa frågor. Skolor lät sina elever lära sig, företag bokade ofta in kurser i livräddning och exempelvis värnplikten gav en stor det av befolkningen tydliga kunskaper om hur en hjärt- och lungräddning ska utföras, vad man ska tänka på och när den ska ske. Idag finns inte alls samma skyddsnät och där man ser att många privatpersoner de facto helt saknar kunskap.

Ser man till det faktum att det årligen sker ungefär 10.000 fall av plötsligt hjärtstopp i Sverige så finns det all anledning att ändra på detta och bryta den onda cirkeln. Ju fler som kan HLR - desto fler liv kan också räddas. Idag får man själv ta ansvar och lyckligtvis ser man att många företag är beredda att göra just detta. Man bokar in en HLR Utbildning i Stockholm, man avsätter en halvdag för denna och man får utbildare som besöker de egna lokalerna för att gå igenom grunderna rent teoretiskt och där man - på dockor - sedan får prova HLR rent praktiskt. Det är någonting som rekommenderas. Det ger kunskap för livet och kunskap som kan rädda livet på en annan människa.

HLR syresätter muskler och organ i kroppen

Hjärt- och lungräddning innebär att man genom bröstkompressioner - 30 stycken där bröstkorgen ska tryckas ned fem centimeter - och inblåsningar - två stycken a´en sekund - utför en livräddande insats till dess att ambulans anländer till platsen. Det som sker är att du genom dina bröstkompressioner imiterar ett hjärta och där du genom inblåsningarna imiterar lungorna: du syresätter genom detta alla organ och muskler i kroppen. Det handlar inte om någon adrenalinspruta: det handlar istället om att varje sekund kommer att räknas och göra skillnad i liv eller död.

Ett läge kan se hopplöst ut och det kan kännas meningslöst att fortsätta - men det som kan visa sig är att just dina tryck på bröstet och just dina inblåsningar är de som sedan visar sig vara skillnaden kring huruvida en person överlever eller inte. Ge aldrig upp!

Kunskaperna om HLR är viktiga att hela tiden uppdatera. Tiden är en fiende som kan göra att man glömmer bort viktiga detaljer. Därför är en rekommendation att man direkt bokar in en tid för en ny kurs och utbildning. Man kan göra detta till en årlig företeelse och se till att de utbildare man anlitat återkommer på ett givet datum varje år. Utöver livsviktig kunskap så har en HLR Utbildning i Stockholm även visat sig vara någonting som svetsar samman ett företag. Det blir ett roligt avbrott i jobblunken.

Här kan du anmäla dig till en HLR-utbildning i Stockholm: hlrutbildning-stockholm.se

Tandläkare med fasta priser i Bromma

20 Feb 2022

Om man känner att det är dags att gå till tandläkaren men man tvekar för man vet inte vad det kommer att kosta. Då är det bästa att ringa en tandläkare i Bromma, de kommer med ett kostnadsförslag.

Att lämna in bilen på verkstad och att gå till tandläkaren när man har ont kan vara lika skrämmande. Man vet att det kan bli väldigt dyrt och då kanske man låter bli.

Skillnaden mellan att lämna in sin bil på verkstad och att gå till tandläkaren är det statliga tandvårdsstödet. Hos mottagningen grundas alla priser på det allmänna och särskilda tandvårdsbidraget och högkostnadsskyddet. Ringer man en tandläkare i Bromma får man ett prisförslag på vad behandlingen kommer att kosta.

På mottagningen utgår man från en fast prislista så det är enkelt att se vad de olika behandlingarna kommer att gå på. För att göra alla behandlingar möjliga håller man så låga priser som det går att göra. Man ska tryggt kunna gå till sin tandläkare för att få den behandling man behöver.

Hos en tandläkare i Bromma kan man göra allt från lagning till avancerad tandkirurgi

Den bästa tandvården är den förebyggande men det räcker inte alltid. Man kan ha fått många fyllningar, kronor och annat under åren som behöver repareras eller bytas ut.

Den välutrustade, moderna mottagningen ger tillgång till all sorts tandvård. Skickliga och specialutbildade tandläkare och tandhygienister arbetar för att göra det möjligt. Man kan exempelvis göra tandimplantat, nya kronor och broar eller hjälpa till om man drabbats av tandlossning. Läs mer om tandläkare på denna hemsida: tandläkarebromma.nu

Behandling med botox i Göteborg

16 Dec 2021

Vanligt är att man injicerar botox i pannan för att få bort den berömda bekymmersrynkan. Men det finns även behandlingar med botox i Göteborg för dem som lider av huvudvärk väldigt ofta.

Marita hade haft huvudvärk en längre tid och visste snart inte vart hon skulle ta vägen. Huvudvärkstabletterna hjälpte inte och numera hade även smärta i nacke och axlar lagts till besvären. En dag när hon under lunchen tog en promenad passerade hon en klinik som gjorde behandlingar med botox i Göteborg. Hon blev nyfiken och bestämde sig för att senare googla på företaget eftersom hon funderat en del på att få bort bekymmersrynkan.

Kliniken hade botox som hjälpte

Den slagningen hade gjort att hon nu satt där i väntrummet. Hon skulle på en konsultation. Under denna konsultation berättade hon vad hon ville ha gjort och kom av någon anledning in på sin huvudvärk. Läkaren kände på hennes nacke och hals. Efter en liten stunds klämmande sa hon att Marita var väldigt spänd i käkmusklerna. Brukade hon gnissla tänder eller bita ihop mycket? Läkaren trodde att hennes huvudvärk kunde komma från spänningar hon samlat på sig. Att axlar och nacke nu börjat göra ont kunde bero på att spänningarna fortplantades.

Genom att göra en botoxbehandling kunde de få bort smärtan, men det var samtidigt viktigt att hon lade till lite mindfulnessövningar under sin dag. Marita tackade ja till att få en sån behandling. Tack vare den blev hon även medveten om sin stressiga vardag och kunde förebygga framtida problem på ett effektivt sätt.

Kan man fixa flyttstädningen på egen hand?

27 Nov 2021

Du kan absolut städa själv när du flyttar. Det är dock viktigt att du är noggrann och inte hoppar över några moment. Flyttstädning i Stockholm kan man hitta till ett bra pris men det är helt förståeligt om man vill spara in på något som man i de flesta fall kan göra bra själv. Om du inte flyttstädar ordentligt får du oftast betala för att en städfirma skall städa den igen.

Guide till flyttstädning

Du behöver:

  • Trasor, mikrofiberdukar och tvättsvampar
  • Fönsterputs och fönsterskrapa
  • Rengöringsmedel för olika ytor
  • Städhandskar
  • Dammsugare
  • Toalettborste
  • Mopp och hink

Rengör fönster

Putsa alla sidorna av glasen. Använd fönsterskrapan. Ta bort ränder med en mikrofiberduk. Torka av fönsterkarmen och fönsterbärdan.

Städa vardagsrum och sovrum

Städa uppifrån och ner. Torka av tak, väggar, element, dörrar och lister. Avsluta med att dammsuga och våttorka golvet.

Noggrann flyttstädning av badrum

När man skall flyttstäda sitt badrum gäller det att vara minutiöst noggrann och inte hoppa över några moment. Skrubba rent och torka av badrumsskåp, handfat, badkar, toalett och dusch. Putsa spegeln. avkalka och torka av duschhandtag, duschslang och blandare om det behövs. Torka av element, både framför och bakom. Torka av vattenledningar. Rensa golvbrunn och vattenlås. Tvätta av väggarna. Rengör och torka golvet.

Flyttstäda köket

I köket brukar den lätt bli smutsigt då man är där och lagar mat. Damm blandas med stekos och sätter sig på väggarna. I skåpet under diskbänken blir det fort kladdigt och klibbigt. Vi tar upp sådant som du behöver tänka på när du städar!

Kyl och frys behöver rengöras grundligt. Töm, stäng av och avfrosta. Diska och torka av alla hyllplan, lådor och galler. Torka av kyl och frys både utvändigt och invändigt. Städa även bakom kyl och frys. Låt dörrarna till kylen och frysen stå på glänt när du är klar.

Torka av väggar och tak. Rengör i skåp och på hyllor, bakom element och bakom spis. Diska spisens plåtar och galler och gör noggrant rent spisens insida och utsidan. Byt filter i köksfläkten och se till att den är ren överallt. Om det finns diskmaskin så skall du även torka av den invändigt och utvändigt.

Fixa till balkongen

Torka av alla räcken på balkongen och töm den på allt löst. Sopa av golvet. Är den inglasad så måste du putsa rutorna.

Övriga utrymmen

Beroende på hur du bor kan det finnas andra utrymmen som du behöver städa till exempel garage, trädgård och förråd. Det brukar räcka med att plocka bort allt löst och sopa eller kratta ihop lös smuts.

Gör din tatuering i Stockholm

14 Oct 2021

Längtar du efter nästa tatuering som ska göras i Stockholm? Snart är det dags att få känna nålen igen och få det mönstret du vill ha på din kropp. Tatueringar skapar verkligen konst på kroppen.

En vacker blomma eller växt som sprider sig från höften upp över midjan. Både vackert och sensuellt. Eller en sleeve som går från axeln hela vägen ned till handen. Sleeven gör du med allt du älskar. Det kan vara allt från Disneymönster till bilder på olika djur. En del har även på olika gudar, man kan göra det med precis vad man vill. Armen fylls på ett snyggt sätt där allt ser sammanhängande ut. Vill du hellre ha en text? Kanske något som betyder väldigt mycket för dig. Håller dig positiv eller får dig att kämpa? Allt du kan tänka dig kan du skapa med en tatuering. Du måste bara välja rätt tatueringsartist.

Vilken tatuering gör man var?

Även tatueringsartister är specialiserade inom ett ämne. En del är experter på texter och får dem riktigt fina. Medan andra riktigt duktiga artister inte alls klarar av texter. En del är bra på porträtt, medan andra är bra på tribaler. Alla har olika stilar, men trots det kan de göra mycket. Vill man ha exempelvis ett porträtt, då ska man se så att de är duktiga på att göra just porträtt. Det kostar att tatuera sig, och det ska kosta. Är priset för billigt, då kanske man ska dra öronen åt sig. Det är inte värt att ha en dålig tatuering. Läs mer om tatuering på denna sida: https://www.tatueringstockholm.nu/

Vårdnadstvist - går en sådan att undvika?

29 Jul 2021

Varför äger en vårdnadstvist rum - och går en sådan att undvika? I Sverige så har ökningen av vårdnadstvister varit markant - och oroande. Mellan 2006-2015 så såg man en ökning av närmare 50%. Vad beror detta på egentligen?

Att en vårdnadstvist äger rum kan vara oundvikligt. Det är viktigt att poängtera att vissa skäl är extremt nödvändiga att söka ensam vårdnad för och ta rättslig hjälp för att få det. Om en förälder är våldsam, hotfull, missbrukar narkotika, misstänks för sexuella övergrepp, är kriminell eller lider av någon allvarlig psykisk sjukdom där barnen kan skadas så måste vårdnadsfrågan prövas i domstol. Samma sak om det finns risk i att barnen kidnappas och förs till ett annat land. Det finns väldigt giltiga skäl till varför en förälder inleder en vårdnadstvist.

Men, det finns även mer diskutabla sådana. Samarbetssvårigheter är ett skäl som kan anges för att en förälder ska driva konflikt gentemot den andre i syfte att få ensam vårdnad. Begreppet är godtyckligt och bedömningen sker unikt från fall till fall.

När visar man egentligen upp samarbetsproblem? Är det när man någon enstaka gång är sen att lämna eller hämta barnen? Är det när man missar att svara i telefonen eller på ett sms - eller handlar det om att man ständigt obstruerar besök, baktalar den andra vårdnadshavaren och beter sig allmänt jävligt? De senare skälen är utan tvekan något som kan anses som samarbetsproblem, de förra är det inte. Trots detta så kan en vårdnadstvist inledas av dessa skäl och det är något som både tar tid, kraft och som tenderar att skada barnen.

Varför en vårdnadstvist?

Många drivs egentligen av andra skäl. Samarbetsproblem får vara ett alibi för att man egentligen blivit sårad och sviken. De flesta vårdnadstvister sker i nära anslutning till en skilsmässa. Man har redan då ofta svårt att samtala och komma överens med sin forna partner. Finns dessutom ingredienser som otrohet, lögner och nya relationer inblandade så finns det också ytterligare bensin att kasta på elden. Där kan en vårdnadstvist ske i syfte att hämnas, vilket naturligtvis är förkastligt och omoget. Där och då visar man i själva verket att det kanske är så att man själv saknar mandat för att vara vårdnadshavare?

Det går att lösa upp knutar utan rättslig prövning. Varje kommun i Sverige är, enligt lag, skyldiga att erbjuda vårdnadshavare i en vårdnadstvist hjälp genom samarbetssamtal. Sådana kan vara hur många som helst, de är gratis och de leds av sakkunniga personer från Socialtjänsten och familjerätten. Vid samarbetssamtal hittas ofta konstruktiva lösningar som leder till en bättre kommunikation mellan föräldrarna. Det gör att gemensam vårdnad kan fortsätta vara lösningen även i framtiden.

Gillar du det du ser i spegeln?

21 Dec 2020

Känner du att det finns saker som skulle kunna bli ännu bättre? Är du rädd för operationer och knivar? Finns det ett motstånd mot att göra kirurgiska ingrepp? Det finns lösningar även för dig.

Vill du strama upp dina drag och lyfta fram det vackra hos dig själv utan att lägga dig under kniven? Trådlyft är ett ansiktslyft utan kniv. En icke kirurgisk metod, som föryngrar helt enkelt. Man uppnår ett naturligt resultat utan den smärta och långa återhämtning som kirurgi innebär. Metoden anses som relativt riskfri och man är åter i vardagen betydligt snabbare än vid kirurgi. Trådlyft innebär att man stramar upp och ökar hudens elasticitet. Metoderna som används kallas Ultra V och Soft lift. Trådarna som används är så kallade PDO- trådar som är nedbrytbara. Där de bryts ner ökar produktionen av kollagen och elastin, och hudens vävnad stimuleras.

Vad kan man göra för lyft?

Vanliga ingrepp är att lyfta delar av ansiktet som man upplever sjunkit ner något. Då får man tydligare kindben och käklinjen stramas åt. Även runt ögonen kan trådlyft användas för att få bort påsar eller insjunkningar under ögonen. Runt näsan kan så kallade nasolabiala veck behandlas, så att ansiktet framstår som slätare. Metoden är inte så hårdhänt som kirurgiska ingrepp, vilket också gör att resultatet ser naturligare ut. Man kan oftast inte se exakt vad som är gjort, bara att det är slätare och stramare. Med andra ord föryngrad och enligt många vackrare. Framför allt stämmer spegelbilden bättre med hur man känner sig.

Dags att se över vaccinationsskyddet

21 Nov 2020

Genom att vaccinera sig kan man undvika att smittas av olika sjukdomar och bli sjuk. Därför bör man regelbundet se över sina vaccinationer och kanske även vaccinera sig mot influensa.

Förr i tiden var det vanligt att man dog i smittsamma sjukdomar, men sedan vaccinationsprogrammet infördes är det inte längre så. Faktum är att många av de farligaste sjukdomarna har utrotats tack vare vaccinet. För barn är det gratis att vaccinera sig mot vissa sjukdomar, men som vuxen måste man själv hålla koll på sina vaccinationer. Inte sällan behövs det en utlandsresa för att vi ska kontrollera om vi behöver vaccinera oss. Men det finns smittsamma sjukdomar även i Sverige som det kan vara bra att vaccinera sig mot, som exempelvis säsongsinfluensa, pneumokocker och TBE. Man kan även behöva fylla på tidigare vaccinationer som man har fått för att skyddet ska bestå. Därför ska man vara noga med att spara all dokumentation och inte slarva bort vaccinationskorten.

Influensavaccin är ofta gratis för personer i riskgrupper

I Sverige kan man vaccinera sig på sin vårdcentral eller så kan man gå till en privat vaccinationsklinik. Många gånger har de privata klinikerna attraktiva öppettider med drop in tider. Det kan vara svårt att veta vilka vaccinationer man behöver få, men både vårdcentraler och vaccinationskliniker kan vara behjälpliga och ge råd. Ska man åka utomlands och behöver se över sitt vaccinationsskydd innan resan så ska man vara ute i god tid då det ibland behövs mer än en spruta för att få ett fullgott skydd, och andra läkemedel eller vaccin kan behöva tas en viss tid i förväg. Tillhör man en riskgrupp så kan det vara särskilt bra att årligen vaccinera sig mot säsongens influensa. Vaccinationer för personer i riskgrupper är många gånger gratis. Läs mer om Influensavaccin på vårdguiden eller på någon av de olika vaccinationsklinikernas hemsidor.

Att tänka på inför vaccinationen

Inför ett besök på vårdcentralen eller vaccinationskliniken måste man ta med sig sin legitimation. Det är också bra om man har med sig sina vaccinationskort och även ser till att de blir ifyllda. De flesta vaccinationsklinikerna har ett digitalt system där de vaccinationer man får registreras. Men denna dokumentation delas inte mellan de olika klinikerna eller vårdcentralerna och skulle man nästa gång gå till någon annan klinik så kan de inte se vilka vaccinationer man redan har fått. Be därför att få en utskrift på de vaccinationer som ges eller få dem registrerade i det analoga vaccinationskortet.

Ett utseende man är bekväm med

11 Oct 2020

Det finns många knep att ta till om man känner att man vill pigga upp sitt utseende. Vad man väljer beror på vilket område man vill förändra och om man vill ha något tillfälligt eller permanent.

Kroppen är ofta något som man kan känna att man vill förändra på något sätt. Och det finns de som önskar det som andra i sin tur vill förändra. Man kanske vill att något ska vara större eller mindre. Längre eller kortare. Tjockare eller smalare. Och förutom vid tillstånd som handlar om hälsan så handlar det oftast enbart om vad man själv är bekväm med. Eller inte bekväm med. För hur man än ser ut så finns det de som tycker att det är attraktivt. Och de som tycker att det inte är det. I slutänden hamnar man därför tillbaka på ruta ett. Nämligen det är helt upp till vad man själv trivs med och hur man vill se ut. Däremot finns det färre möjligheter att förändra vissa delar av kroppen än andra. Det är svårt att exempelvis bli kortare. Men i övrigt kan man med kläder och hjälpmedel ändra det mesta på kroppen. Ansiktet däremot har mer begränsade förändringsmöjligheter.

Val av metoder

Om man har delar av sitt ansikte som man önskar en förändring på så finns det tre olika möjligheter. Man kan genom smink få fram tillfälliga förändringar som förvisso kan vara markanta men som kan kräva mycket dagligt arbete. Det går även att göra en plastikoperation som kan göra stora skillnader på ansiktets utseende. Men det finns även åtgärder som hamnar någonstans mitt emellan dessa två. Mer hållbart än smink men ändå inte så dyrt, permanent eller grundläggande som en operation.

Förbättring eller föryngring

Beroende på arv och personliga förutsättningar så är alla olika skapta. Skönhets-åtgärder som vanligtvis sker på grund av en önskan om föryngring kan därför även ske vid ung ålder. De som bokar en behandling med fillers i Göteborg är i alla åldrar och av båda kön. Som önskat resultat kan man vilja få ett lyft av ett område i ansiktet. Men det kan även vara ett mjukare utseende eller att man vill att något ska se större ut. De vanliga områdena som behandlas i ansiktet är kinder, läppar och panna. Men metoden går att applicera på alla ansiktets delar. Och kanske har man dessutom flera stycken delar som man på samma gång vill få åtgärdade.

Vaccin ger skydd mot TBE

24 Sep 2020

Flera sjukdomar som riskerar att drabba människor kommer från djur i naturen. Bland annat kan man få TBE genom att bli biten av en fästing. Men det finns skydd i form av vaccin mot sjukdomen.

Det aktuella Coronaviruset som orsakar sjukdomen Covid-19 sägs härstamma från fladdermöss och spridits till människan via djurmarknader i Kina. En annan sjukdom som vi kan få genom kontakt med djur är TBE, kort för “Tick Borne Encephalitis”. Det är inte vilket djur som helst som ger oss TBE, utan det är nämligen fästingen. Fästingar gömmer sig gärna i högt gräs och håller sig levande även i några få plusgrader. Vi skyddar gärna våra djur, till exempel hundar och katter, med särskilda fästingmedel för att fästingarna inte ska bita sig fast i deras päls. Men vad gör vi egentligen för oss själva för att undvika TBE?

TBE kan leda till hjärnhinneinflammation

Lyckligtvis har forskningen kommit så långt att det numera är möjligt att vaccinera sig mot TBE. Vi behöver med andra ord inte tugga Bravecto eller droppa Frontline i nacken, som man exempelvis gör med hundar. Istället kan du traska bort till en läkarmottagning och vaccinera dig mot TBE i Malmö, Kalmar, Karlstad, Umeå eller vilken ort som helst i Sverige.

Att vaccinera sig mot TBE har många fördelar. Även om de flesta som drabbas upplever lättare symptom som tillfällig huvudvärk och feber är inte alla lika lyckligt lottade. Risken finns att smittan tar sig till hjärnan och orsakar hjärnhinneinflammation, vilket i värsta fall kan bli väldigt allvarligt.

Enda skyddet mot TBE

Även om du vaccinerar dig mot TBE bör du vara noga med att kontrollera din kropp om du har rört dig i skogen eller i högt gräs. Fästingar kan orsaka fler sjukdomar än just TBE. Ett exempel är borrelia, mot vilket det i nuläget inte finns något färdigt vaccin. Men kan du undvika en av dem är det naturligtvis värt en hel del, vilket gör vaccination mot TBE till en självklarhet för de allra flesta.

Fästingar trivs i det milda klimat som existerar i södra och mellersta Sverige. Man är inte skyddad bara för att man inte rör sig i naturen, utan fästingar lever och frodas även i stadsmiljöer. Enda sättet att vara helt säker på att inte smittas av TBE på grund av ett fästingbett är med andra ord att vaccinera sig. Glöm inte att fylla på doserna för livslångt skydd.

← Äldre inlägg