Bleka tänderna på egen hand?

Vi uppmuntrar definitivt det egna initiativet - men vi gör det inom vissa ramar. ingenting ska ske så att man själv - eller någon annan - tar skada. Därför så bör man vara lite försiktig då man söker olika lösningar i syfte att göra sig själv vackrare. det finns hur många tips som helst kring hur man framställer egna hudkrämer, ansiktsmasker och andra detaljer.

De flesta av dessa fungerar också väl så de är gjorda av samma ämnen som de större tillverkarna använder sig - men med en tydlig skillnad i att du tillverka din, exempelvis, ansiktsmask till en bråkdel av priset. Där finns det definitivt ett värde i att undersöka och prova sig fram; att använda sig av naturliga produkter - exempelvis gurka, kokos, honung, avokado - för att mjuka upp huden kommer inte att göra någon skada och där sätter vi inga varningsflaggor i marken.

Det gör vi däremot vid ett annat område som visat sig vara en zon för experimentlusta - nämligen tandblekning. Vi har all förståelse för att många vill bleka sina tänder signalerar ett välmående och skönhet. har man tänder som är lite gula till färgen så uppfattas man lätt som en person som inte bryr sig, som håller dålig hygien eller som en, rentav, ofräsch människa. Här ska vi direkt tillägga att vita tänder inte är synonymt med friska tänder och vice versa - vi säger bara att vita tänder, rent generellt, känns fräschare och därigenom kan ge en energikick.

Men, blek dem inte hemma. Glöm bort det där med bikarbonat, citron, jordgubbar och allt annat du kanske läst om på internet. Det fungerar kanske för en stund - men i det långa loppet så kommer dina tänder att ta skada. Detta då emaljen - det yttersta skiktet - fräts bort. Vill du bleka dina tänder så bör du besöka en tandläkare.

Varför du ska bleka tänderna hos en tandläkare

Vi kan säga att du bor i Solna utanför Stockholm och känner att dina tänder börjar bli gulare och gulare för varje månad som passerar. Du känner dig ofräsch och du anser att detta är hämmande i det rent sociala livet. du ler inte lika mycket, du drar dig för att skratta och du visar ogärna upp dina tänder. Det är börjar alltså bli dags att bleka tänderna och vi tänkte - genom några punkter - förklara varför du ska besöka en tandläkare i Solna för detta:

  • Du får ett professionellt jobb. En tandläkare använder både produkter och instrument som är skonsamma för dina tänder. Slitaget på emaljen blir minimalt och det innebär dels att du inte löper någon risk för skada (har du dålig emalj så kommer din tandläkare att avråda dig från tandblekningen) och att du - i och med det minimala slitaget - kan utföra en tandblekning med jämna mellanrum.
  • Det är inte så dyrt. Förr kostade en tandblekning mycket pengar. Där och då hade vi förståelse för att man sökte andra (läs egna) vägar till vita tänder. Nu dock; besöker du en tandläkare i Solna för en tandblekning så kostar det inte så mycket pengar. Det har definitivt skett en positiv utveckling gällande detta.
  • Hållbart: dina tänder kommer att vara vita längre än om du exempelvis köper ett kit på internet (något vi också avråder från). Ett besök hos en tandläkare och en tandblekning hos en sådan ger en mer hållbar effekt.
19 Mar 2018