Detta ska du tänka på inför en botoxbehandling

Det västerländska samhället strävar mer och mer efter ett ungdomligt utseende. Ingen vill se ut som en tant eller gubbe vid 50-års ålder. Lösningen kan vara att genomgå en botoxbehandling.

Att samhället har blivit allt mer ytligt och koncentrerat på att alltid ha ett ungt utseende är ett faktum. Lösningen till ett fräscht och ungdomligt ansikte heter botox. Vad är egentligen det och vad ska du tänka på före en sådan procedur? Botox är ett läkemedel vars innehåll och resultat idag är beprövade. En botoxbehandling utförs alltid på en skönhetsklinik och av en certifierad läkare. Syftet med botox är att släta ut befintliga rynkor. Behandlingen består av injicering av läkemedlet i små mängder i över- eller underdelarna av ansiktet. Majoriteten av kunderna är medelålders kvinnor men det blir allt vanligare att även män söker sig till sådana former av estetiska behandlingar. De vanligaste injektionsområdena är bekymmersrynkor, pannrynkor, mun men även de vertikala rynkorna mellan ögonbrynen. Det viktigaste att tänka på inför en behandling är egentligen att välja klinik och läkare med omsorg för att få bästa möjliga resultat.

Fördelar med en botoxbehandling

Botox har visat sig vara en säker behandling med relativt få komplikationer. Proceduren erbjuder ett tillfälligt resultat och den passar alla patienter som vill testa ett lyft. Effekten av en botoxbehandling brukar hålla i 3-6 månader. Därefter kan man välja att upprepa den. Behandlingen går fort och ger oftast ett naturligt resultat. Som patient kan du välja en gradvis procedur där du fyller på steg för steg innan det optimala och önskade resultatet uppnås. En av de största fördelarna är kanske att efter flera behandlingar med botox kan en muskel som är överaktiv slappna av till en viss del. Det i sin tur leder till mindre rynkor.

Risker med botox

Botoxbehandlingen är känd för sin positiva påverkan och relativt låga risknivå. Självklart, likt alla procedurer kan det förekomma en del biverkningar. Huvudvärk är en av de vanligaste men även blånad och svullnad. Alla tre kan uppkomma efter behandling med botox. Om än det är ovanligt kan en patient behöva vara beredd på vissa infektioner. Dessa går oftast över snabbt. Även om biverkningar är ovanliga finns det fall av sådana men återigen får det påpekas att de är kortvariga. Prata alltid med läkaren innan du bestämmer dig för en procedur. Ta reda på alla möjliga risker och bestäm om en sådan behandling passar dig eller inte. Läs mer om botox på denna hemsida: https://www.botoxstockholm.biz/

11 May 2020