Ett utseende man är bekväm med

Det finns många knep att ta till om man känner att man vill pigga upp sitt utseende. Vad man väljer beror på vilket område man vill förändra och om man vill ha något tillfälligt eller permanent.

Kroppen är ofta något som man kan känna att man vill förändra på något sätt. Och det finns de som önskar det som andra i sin tur vill förändra. Man kanske vill att något ska vara större eller mindre. Längre eller kortare. Tjockare eller smalare. Och förutom vid tillstånd som handlar om hälsan så handlar det oftast enbart om vad man själv är bekväm med. Eller inte bekväm med. För hur man än ser ut så finns det de som tycker att det är attraktivt. Och de som tycker att det inte är det. I slutänden hamnar man därför tillbaka på ruta ett. Nämligen det är helt upp till vad man själv trivs med och hur man vill se ut. Däremot finns det färre möjligheter att förändra vissa delar av kroppen än andra. Det är svårt att exempelvis bli kortare. Men i övrigt kan man med kläder och hjälpmedel ändra det mesta på kroppen. Ansiktet däremot har mer begränsade förändringsmöjligheter.

Val av metoder

Om man har delar av sitt ansikte som man önskar en förändring på så finns det tre olika möjligheter. Man kan genom smink få fram tillfälliga förändringar som förvisso kan vara markanta men som kan kräva mycket dagligt arbete. Det går även att göra en plastikoperation som kan göra stora skillnader på ansiktets utseende. Men det finns även åtgärder som hamnar någonstans mitt emellan dessa två. Mer hållbart än smink men ändå inte så dyrt, permanent eller grundläggande som en operation.

Förbättring eller föryngring

Beroende på arv och personliga förutsättningar så är alla olika skapta. Skönhets-åtgärder som vanligtvis sker på grund av en önskan om föryngring kan därför även ske vid ung ålder. De som bokar en behandling med fillers i Göteborg är i alla åldrar och av båda kön. Som önskat resultat kan man vilja få ett lyft av ett område i ansiktet. Men det kan även vara ett mjukare utseende eller att man vill att något ska se större ut. De vanliga områdena som behandlas i ansiktet är kinder, läppar och panna. Men metoden går att applicera på alla ansiktets delar. Och kanske har man dessutom flera stycken delar som man på samma gång vill få åtgärdade.

11 Oct 2020