Fräscha upp sommarstugan

Våren är på intåg och snart är sommaren här. Såhär på våren är det dags att se över sommarstugan eller fritidshuset och göra i ordning sommarboendet så att det är färdigt när semestern börjar. Många väljer att inte göra så mycket med sina sommarstugor och håller inredningen ganska enkel dock kan det vara smart att investera i mindre renoveringar ibland för att öka trivseln under semestern. Vi tipsar om några mindre åtgärder som kan göra mycket för helhetsintrycket.

Storstäda fritidshuset

Släng ut allt som är löst och vädra ordentligt medan du tvättar fönster och skurar rent stugan. Om inte städa är din grej så kan du med fördel anlita en städfirma som gör det åt dig. Efter att stått tom en hel vinter behövs en grundlig rengöring. Se till att ta hand om trädgården samtidigt och kratta bort löv och annat skräp. Om du tänder en brasa så kom ihåg att kolla efter igelkottar under lövhögen innan du tänder eld.

Åk till tippen

Kanske har det samlat sig lite väl mycket gammal bråte i skåpen vid det här laget? Det är lätt hänt att trasiga leksaker och mögelskadade parasoll tar över skåp och förråd i en sommarstuga. Samla ihop allt sådant gammalt skräp och ta en tur till tippen. Du kommer känna dig lättad efteråt.

Måla om och få en nystart

Ny färg på väggarna gör otroligt mycket för helhetskänslan. Sommarboende kommer många gånger i andra hand och det är inte ovanligt att en sommarstuga inte målas om på 20-30 år. Ge din stuga ett ansiktslyft och anlita en målare från Stockholm som hjälper dig få det fint. Hur ser skåpsluckorna i köket ut? Be målaren ta med dem så kan han lacka om dem i en passande färg. Fler tips: målarenstockholm.se.

Investera i nya sängar

Hur länge har sängarna som ni har i sommarstugan stått där? Vart var de innan de kom dit? Kanske är det dags att byta ut sängarna till några nyare upplagor. På ett semesterboende skall man ha bra sängar och viloplatser. Välj madrasser gjorda av tagel för att minska risken för skadedjursangrepp.

Köp lite nya textilier

Nu när du fått ny färg på väggarna så kanske det kan vara läge att köpa nya gardiner. Välj tyg i naturmaterial, linne är till exempel hållbart, tidlöst och alltid snyggt. Fixa upphängning så att du kan dra för flera tunna gardiner i lager. Det är praktiskt vid både värmeböljor och vid kallras. Investera även i filtar. Filtar är både dekorativt och praktiskt vid kyliga sommarkvällar då man sitter och myser vid en brasa.

28 Mar 2022