Hur går en hårtransplantation till?

Det finns många tillfällen i livet då du kanske skulle vilja ha mer hår på huvudet. Har du funderat på om det är möjligt att få håret att växa ut igen eller göra en transplantation? Läs och lär.

Det finns många som anser sig vara experter på området när det gäller hår och håravfall. En del utger sig för att kunna hjälpa andra och ger muntliga garantier som inte alltid håller vad som utlovats. Tänker du ge dig på en hårtransplantation kan det vara av stort värde att begära att få ett skriftligt garantibevis. Men först kanske du ska fundera på orsaken till håravfallet. Det kan bero på att du utsatts för stark stress eller blivit undernärd på grund av dieter där du inte fått i dig tillräckligt med näring. Ibland kan det då hända att håret växer ut igen. Du kan också stå inför en situation där det aldrig kommer växa ut igen. En orsak kan vara att du bär på gener som medför tidigt hårbortfall.

Hur går själva transplantationen till?

När man transplanterar hår kan man använda sig av olika metoder. En innebär att man tar befintlig hud från bakhuvudet, på vilken det växer permanent hår. Ytterst försiktigt placeras dessa på huvudets tunnhåriga ställen, samtidigt som man är ytterst noggrann med att inte skada de befintliga hårsäckarna. När man går så långt som att använda en metod med bara ett hårstrå i taget kallas det microplus. Metoden FUE har ett annat tillvägagångssätt som är väldigt pålitligt. Här arbetar man utan skalpell och behöver inte ens sy. Vid operationerna tar man max 2-3000 hårsäcksgrupper per gång. Man flyttar en hårsäcksgrupp i taget. Så det blir några stycken. Det är möjligt att sammanlagt flytta upp till 8000 stycken.

Vad kan man vänta sig för resultat?

Metoden att använda dessa mycket små hårsäcksimplantat som man arbetar med nuförtiden gör det möjligt att få ett enastående resultat om man jämfört med vad man uppnådde för flera år sedan. Idag blir det sällan några kala fläckar utan allt ser jämnt och snyggt ut. Är det ett bra utfört arbete kan man knappt se någon skillnad mot det övriga håret även om man granskar det noga. Det blir snyggt, naturligt och hållbart. Den enda skötseln du behöver tänka på är att du tvättar och klipper håret på ett naturligt sätt precis som alltid. Inga konstigheter och inget konstgjort.

9 Mar 2020