Hur görs ansiktslyft utan kniv?

Ett ansiktslyft utan kniv är ett sätt att föryngra ansiktet, för den som inte vill lägga in sig för plastikkirurgi. Det finns många fördelar med detta. Metoder som botox eller fillers kräver till exempel inte att du behöver sövas ner. Dessutom ges ett lindrigare efterförlopp. Ett ansiktslyft utan kniv är något som allt fler väljer att göra. Men vilka metoder finns det egentligen?

Fillers och botox

Fillers och botox förs in med en spruta och kräver således ingen operation för att utföras. Bedövningen är endast lokal, vilket gör hela proceduren mycket enklare för såväl patienter som kirurger och läkare. Fillers är dock inte något som kan sägas ge samma typ av effekt som ett regelrätt ansiktslyft. Det fungerar som så att avslappnade muskler spänner sig, Botox är väldigt populärt och det sker mer än fem miljoner behandlingen världen över – årligen.

Kräm

Det finns en rad olika krämer på marknaden som tyvärr inte riktigt håller vad de lovar. Om du köper en kräm och förväntar dig att få samma resultat som ett regelrätt ansiktslyft, kan du tänka om. Det finns visserligen vissa bra krämer som kan reducera fina linjer, men för djupare rynkor är krämer knappast något som ger ett bra resultat. Krämer för ansiktet kan vara bra av andra skäl. De kan framförallt återfukta huden, vilket ger dig ett fräschare utseende överlag. För dig som har mycket rynkor, och som vill bli av med dem, krävs andra metoder. Kräm kan visserligen anses vara ett ansiktslyft utan kniv, men som sagt är effekterna ganska små just för det ändamålet.

Trådar

Det blir allt vanligare att man gör ansiktslyft med hjälp av trådar. Det fungerar då som så att behandlaren för in tråd i det område du vill ha upplyft. Längst ner i området fästs tråden i underhuden, varpå tråden dras upp till önskvärd effekt nås. Därefter ”låser” man trådarna. Efter några år försvinner trådarna av sig själva. Vid det laget förloras också effekten. Ska man göra ett ansiktslyft utan kniv är det här en av de mer populära metoderna.

Se yngre ut – utan ett ansiktslyft

Det finns mycket man kan göra för att se lite yngre ut, utan att för den delen behöva gå till en klinik. Åtminstone finns det saker man kan göra för att försena ålderdomen lite grann. Till exempel:

  • Undvik för mycket sol. Att sola för mycket tär på huden. Självklart är sol nyttigt, men alltför mycket av den kan leda till att huden ser lite sämre ut på lång sikt.
  • Lev hälsosamt. Din livsstil sätter sin prägel på huden. Undvik saker som rökning, alkohol och stress för att hålla huden lite finare – lite längre.

Är du intresserad av fler tips kolla in detta.

2 Jan 2018