Kan man fixa flyttstädningen på egen hand?

Du kan absolut städa själv när du flyttar. Det är dock viktigt att du är noggrann och inte hoppar över några moment. Flyttstädning i Stockholm kan man hitta till ett bra pris men det är helt förståeligt om man vill spara in på något som man i de flesta fall kan göra bra själv. Om du inte flyttstädar ordentligt får du oftast betala för att en städfirma skall städa den igen.

Guide till flyttstädning

Du behöver:

  • Trasor, mikrofiberdukar och tvättsvampar
  • Fönsterputs och fönsterskrapa
  • Rengöringsmedel för olika ytor
  • Städhandskar
  • Dammsugare
  • Toalettborste
  • Mopp och hink

Rengör fönster

Putsa alla sidorna av glasen. Använd fönsterskrapan. Ta bort ränder med en mikrofiberduk. Torka av fönsterkarmen och fönsterbärdan.

Städa vardagsrum och sovrum

Städa uppifrån och ner. Torka av tak, väggar, element, dörrar och lister. Avsluta med att dammsuga och våttorka golvet.

Noggrann flyttstädning av badrum

När man skall flyttstäda sitt badrum gäller det att vara minutiöst noggrann och inte hoppa över några moment. Skrubba rent och torka av badrumsskåp, handfat, badkar, toalett och dusch. Putsa spegeln. avkalka och torka av duschhandtag, duschslang och blandare om det behövs. Torka av element, både framför och bakom. Torka av vattenledningar. Rensa golvbrunn och vattenlås. Tvätta av väggarna. Rengör och torka golvet.

Flyttstäda köket

I köket brukar den lätt bli smutsigt då man är där och lagar mat. Damm blandas med stekos och sätter sig på väggarna. I skåpet under diskbänken blir det fort kladdigt och klibbigt. Vi tar upp sådant som du behöver tänka på när du städar!

Kyl och frys behöver rengöras grundligt. Töm, stäng av och avfrosta. Diska och torka av alla hyllplan, lådor och galler. Torka av kyl och frys både utvändigt och invändigt. Städa även bakom kyl och frys. Låt dörrarna till kylen och frysen stå på glänt när du är klar.

Torka av väggar och tak. Rengör i skåp och på hyllor, bakom element och bakom spis. Diska spisens plåtar och galler och gör noggrant rent spisens insida och utsidan. Byt filter i köksfläkten och se till att den är ren överallt. Om det finns diskmaskin så skall du även torka av den invändigt och utvändigt.

Fixa till balkongen

Torka av alla räcken på balkongen och töm den på allt löst. Sopa av golvet. Är den inglasad så måste du putsa rutorna.

Övriga utrymmen

Beroende på hur du bor kan det finnas andra utrymmen som du behöver städa till exempel garage, trädgård och förråd. Det brukar räcka med att plocka bort allt löst och sopa eller kratta ihop lös smuts.

27 Nov 2021