Lär dig mer om massage

Det sägs att vi lever i ett ensamt land, i Sverige. Här har vi en vitt utbredd individualism, osm jämfört med många andra länder gör oss till mycket självständiga individer. Det är inte alltid familjebanden är särskilt starka. Hälften av alla hushåll är ensamhushåll. Det innebär inte nödvändigtvis att det enbart bor en ensam människa i ett sådant hushåll. Det innebär att det är oftast en vuxen som har huvudansvaret för hushållets ekonomi. Det kan innebär en mamma eller pappa som bor med barn i ett sådant hushåll, men det kan även innebära en pensionär som har varit med om att maken eller makan har gått bort. Att hälften av alla hushåll består enbart av en betalande person säger en hel del om att vi är vana vid att leva stora delar av vuxenlivet som singel. 

Vi behöver mer kroppskontakt i samhället

Med singellivet följer ofta att vi har lite kroppskontakt med andra människor. Och forskarna säger att vi människor inte mår särskilt bra av att sakna kroppskontakt med andra. Det ger några följdsjukdomar som inte bara är mentala. Det kan även ge en förtidig död. Om alla singlar i stället för att leva utan kroppskontakt gick till en massör, skulle en del av det som kan göra oss sjuka kanske kunna elimineras. Oavsett hur det är med den saken vet vi att massage gör oss friskare. Med Spa-trenden har det blivit allt mer populärt att få en massagebehandling. Det är här olika sorters massage som man kan få i ett Spa. Det kan vara allt från massage av musklerna i en helkroppsmassage. Men man kan även få taktil massage. Under en traditionell massage masserar man musklerna. Är de då spända kan massagen rent av göra ont och vara mer eller mindre smärtsam. En taktil massage syftar inte att få musklerna att slappna av. En taktil massage handlar bara om att massera huden.

Friskvård viktigt förebyggande mot förslitningsskador

Om du jobber med ergonomiska frågor är även friskvård en del av att komma till rätta med ergonomiska spörsmål. Att en massage utbildning och lära sig hur massagen kan lösa spänningar, vilket kan leda till mindre smärta är en god idé. Den bästa ergonomin är den som kan förhindra förslitningsskador. Det tar inte lång tid att utbidla sig till massör, cirka 2, 3 månader, beroende på hur snabbt du bestämmer dig för att gå kursen. Den tiden vinner du på genom att arbeta med något som har en stor efterfrågan.

20 Jun 2018