Lättare att hitta rätt frisör på Södermalm

Det kan ibland vara svårare att hitta rätt i en stad med större utbud än i en mindre stad med ett mindre utbud. I den mindre staden så vet man, på gott och ont, vad man får för sina pengar. Det kanske förvisso inte är världens bästa tjänst; men det är en prisvärd sådan och vad har man för alternativ? 

I den större staden – säg Stockholm –kan man som kund nästan drunkna i utbudet. Ska du exempelvis klippa dig och befinner dig på Södermalm – hur ska du då veta vilken frisör som kan göra detta och som har lediga tider, hur ska du kunna veta hur duktig denne är och hur ska du kunna veta till vilken kostnad dennes tjänster sker till? Inte helt lätt med tanke på att det, här tar vi i lite, finns en frisör på varje gata på hela Södermalm. 

Detta går naturligtvis att vända på också. hur ska man som frisör på Södermalm kunna locka till sig kunder, hur ska man få dem att vilja gå just till den egna salongen för att klippa sig? 

Tack och lov så finns det idag ett företag som tagit tillvara på båda dessa problem och skapat en gemensam lösning. En lösning som innebär att varje enskild frisör på Södermalm finns listade på samma sida och där du som kund kan söka enbart på den sidan istället för att kolla upp varje frisör enskilt. 

Både frisör och kund blir vinnare 

För en frisör så innebär det att man syns där man ska synas – på Google – och att man, även fast man delar yta med sina konkurrenter, ändå kan sticka ut. Priser finns listade, öppettider, tillgängliga tider att boka – och som går att boka direkt på sidan! – adress, hur många som jobbar, vad man är specialiserad på och så vidare. 

Man länkar även till sin ordinarie hemsida där kunden i lugn och ro kan se över vilka erbjudanden som finns samt se över vilken – om man har en sådan –portfolio man som frisör lyckats bygga upp. Med portfolio menar vi bilder på de frisyrer man är extra nöjda med; en slags referens som verkligen kan tilltala kunder. 

Det handla, helt enkelt, om en tjänst där enbart vinnare finns. För kunderna så blir det lättare att hitta rätt frisör på Södermalm - för frisörerna i fråga kan man lättare presentera sin verksamhet på ett tydligare sätt. Det här borde verkligen sprida sig även till andra stadsdelar i Stockholm och även till andra branscher. Ett smart koncept utan förlorare. Vad mer kan man begära? 

23 Jan 2018