Lyft ansiktet med en egen ansiktsmask

Emellanåt behöver vi stunder i tillvaron då vi får pyssla om oss själva. Det moderna stressiga livet ger sällan plats åt eftertanke och vila och det sätter spår både i våra sinnen och i våra kroppar, i synnerhet vår hy. Har vi dessutom några år på nacken är det lätt att huden börjar slappa lite och kännas allmänt trött. Att då och då fixa lite hemmaspa och lägga en ansiktsmask kan göra underverk med både vårt välbefinnande och vårt utseende, i alla fall tillfälligt. En skönhetsmask kan enkelt göras av produkter man ofta redan har hemma. Ägg är ett utmärkt exempel.

Ägg ger skönhet

Ägg är en fantastisk råvara. Den är mångsidig och lätt att tillaga, god och dessutom nyttig och proteinrik. Vad många dock inte vet är att den även har fantastiska hudvänliga egenskaper. Ägg innehåller många mineraler och vitaminer som är bra för huden. Många tillverkare av skönhetsprodukter har insett detta och använder ägg i sina produkter i allt större utsträckning.

Vi tänkte här beskriva hur du på ett enkelt sätt gör en ansiktsmask som stramar upp huden och dessutom hjälper tilt att rengöra porerna i ansikte. Den är oerhört enkel, de enda ingredienserna är ägg och kokosolja, men den tar en liten stund, så se till att du då och  då skapar tid och utrymme i vardagen för att ge dig själv en liten skönhetsbehandling.

Gör så här

Se till att tvätta ansiktet och torka det noggrant innan du börjar.

För att göra masken behöver du bara ett ägg och en matsked kokosnötsolja. Du behöver dessutom några skålar och en pensel att stryka på masken med, samt en rulle hushållspapper.

Börja med att knäcka ägget och separera vitan och gulan i varsin skål. Rör om äggvitan med en gaffel och pensla därefter på den på ansiktet. När du täckt ansiktet med äggvitan river du loss bitar av hushållspapper och lägger dem på ansiktet. Det är viktigt att lägga på hushållspappret innan äggvitan torkar så förbered gärna remsor med papper innan du börjar applicera vitan.

När du täckt ansiktet med hushållspapper penslar du på ytterligare ett lager med äggvita och låter sedan masken torka i ungefär en halvtimme. Vid det här laget kommer vitan och papperet att ha torkat till en stel mask som går lätt att dra bort. Börja från den nedersta kanten under hakan och dra med en hastig rörelse bort masken. Nu följer smuts från porerna med och att dra av masken kan kännas lite obehagligt, men dra snabbt så är det över på några sekunder. Skölj sedan av ansiktet noga.

Nästa steg är att blanda äggulan med kokosnötsoljan och pensla på ansiktet. Låt blandningen sitta på i ungefär en kvart och skölj sedan bort den med lite tvål och varmt vatten.

Fördelar

Den här masken hjälper till att bibehålla fuktighetsgraden i huden och stramar även upp huden vilket ger ett föryngrande intryck. Effekten går dock över efter ett tag och du kan med fördel upprepa processen någon gång i veckan. Det kan tar några behandlingar innan du upplever en stor skillnad, men huden kommer att kännas mjukare och mer följsam direkt efter den första behandlingen. Masken hjälper även till att rengöra porer och att minska ärrvävnad.

Besök en skönhetssalong

Vill du bli ompysslad av riktig expertis rekommenderar vi dig verkligen också ett besök på en skönhetssalong då och då. Där kan du behandling med mer avancerade masker, samt andra typer av skönhetsbevarande åtgärder. Tillsammans med egen behandling kommer det att hjälpa din hy att bevara ett vackert och ungdomligt utseende i många år.

20 Nov 2017