Microneedling är det senaste på skönhetshimlen

Kvinna får behandling med microneedling i ansiktet

Microneedling är behandlingen som har tagit skönhetsindustrin med storm. Här berättar vi hur behandlingen går till samt hur den kan hjälpa dig till en vackrare hy.

Fräschare hy med mindre ojämnheter

Idén med Microneedling är att du ska få en fräschare hy med färre ojämnheter, mindre rynkor och att huden ska få en föryngring inifrån och ut.

Behandlingen går till så att man applicerar en kräm i ansiktet och sedan behandlar huden med en slags penna försedd med fina nålar som perforerar de yttre hudlagren med en mycket hög hastighet.

Nålarna hjälper då till att transportera ner de nyttiga ämnena i krämen (vanligtvis hyaluronsyra och ett flertal aktiva komplex och vitaminer) ner i huden så att de kommer till nytta i hudlager som man inte når om man bara smörjer på krämen utvändigt.

Dessutom så aktiveras hudens egen produktion av kollagen så att den läker sig själv. Resultatet liknar en kemisk peeling, men är mycket mer skonsam och ger mer långverkande resultat.

Hjälper även mot ärr & stora porer

Om du lider av acneärr eller har områden i ansiktet med tydligt synliga porer så kan Microneedling vara helt rätt metod för att få bukt med problemen. Det kan verka motsägelsefullt att “riva upp” ärr som du har i ansiktet för att de ska bli bättre, men det har visat sig fungera utmärkt för många.

Genom att huden irriteras lätt så aktiveras kroppens egen läkningsmekanism. Genom att hela ytan behandlas så blir slutresultatet en jämnare hud där ärrvävnaden inte skiljer sig tydligt från resten av ansiktshuden.

Prova på Microneedling idag

Om du tycker att det här låter som en behandling för dig så rekommenderar vi att du bokar en tid för en första session med Microneedling redan idag. För det mesta så krävs det minst tre behandlingar innan man ser ett optimalt resultat, men redan efter första behandlingen så känner många att de ser piggare och fräschare ut. Huden ser yngre ut och rynkor blir mindre påtagliga.

28 Sep 2019