Planera strandsäsongen redan nu

Även om vi nu befinner oss mitt i mörka vintern så kan det vara läge att börja förbereda lite inför det som komma skall - sommaren. Du kan säkert se att antalet medlemmar på ditt lokala gym i Stockholm har börjat öka och att fler och fler börjat göra den ansträngning som krävs för våga kasta av sig kläderna och vandra omkring på stranden utan att behöva skämmas.

Vi håller oss kvar vid den tanken om att kasta kläderna och våga gå på stranden. En platt mage, magrutor, fint skulpterade armar, vältränade ben och så vidare åt sidan här - det kan finnas andra skäl till varför man inte vågar klä sig i den skrud sommaren bjuder. På den här sidan brukar vi förespråka att man gör saker själv; men vissa saker går inte att klara utan professionell hjälp. Träning - definitivt. Men hur gör man om man lider av generande hårväxt?

Det är en fråga som plågar många och det är ett komplex som många lider av. Man ser sommaren som en avslöjande årstid där alla kan se att man har lite för mycket hår på vissa ställen av sin kropp. Visst, man kanske kan vaxa och raka exempelvis benen och bikinilinjen till en viss del - men det är ekonomiskt ohållbart att göra så i längden och i kombination med att resultatet sällan är tillfredsställande så rekommenderar vi istället professionell hjälp genom en hårborttagning med laser.

Hårborttagning med laser är effektivt

Bor du i Stockholm så har du en fördel i att det finns flera kliniker som erbjuder behandling mot generande hårväxt genom hårborttagning med laser. Vi skulle dock framförallt slå ett slag för en metod där man använder sig av IPL-laser. Detta då den är både effektiv och skonsam.

Förenklat så innebär denna typ av hårborttagning med laser att man genom starka blixtar av rött ljus behandlar området där håret växer; hårsäckar med pigment absorberar ljuset och leder det ner i hårsäcken som därefter bränns bort. En metod som verkligen fungerar.

Vi ska dock säga att den inte är för alla. En idealisk kund har ljust pigment och mörkare hår. En sämre kandidat å sin sida är mörkare i hyn och har mörkt hår - där brukar istället andra metoder rekommenderas. Helt av den anledningen att man riskerar att bränna huden snarare än hårsäcken om man genomför en hårborttagning med laser på en patient med den kombinationen av pigment/hår. Även en person vars kropp är prydd med många tatueringar bedöms som en sämre kandidat.

Några snabba fakta gällande denna metod

  • Tiden för en behandling är varierande och beror helt på vilket område som ska behandlas, hur pass grova hårstrån det är, hur omfattande hårväxten är samt tätt det är mellan varje strå. En individuell bedömning görs alltid inför en hårborttagning med laser.
  • Anledningen till varför du ska börja överväga denna redan nu är att det dels krävs flera behandlingar och att man måste vila mellan varje. Mellan 3-7 behandlingar får du räkna med och mellan varje så krävs en vila på minst fyra veckor.
  • Resultatet? I de flesta fall så är resultatet permanent och håret kommer således aldrig mer tillbaka på den behandlade ytan.

Mer info: https://www.hårborttagninglaserstockholm.se.

24 Feb 2018