Skönhet utan operation

Ska man välja förändringar i sitt ansikte eller ska man låta det vara som det är och acceptera nya rynkor. Ja allt beror ju på hur du ser på dig själv, hur viktigt ett rynkfritt ansikte är och vad som är viktigt i ditt liv. Den som arbetar med sitt ansikte, här tänker jag på modeller, artister, skådespelare och andra som har sin kropp som arbetsverktyg, där är det kanske väldigt viktigt att ha ett rynkfritt ansikte. Det kan man ju förstå. Då handlar det inte om att någon tycker att ”jag inte duger som jag är”. Då handlar det om att kunna försörja sig på det man arbetar med. Som om någon som städar, inte skulle kunna ha mopp, dammsugare och sådant man nu behöver för att städa. Eller hur?

Hur är det med oss andra?

Hur är det med oss, som inte har vår egen kropp som ”arbetsredskap”? Det där lät inte bra, nu när jag skrev det. Det lät riktigt, riktigt snuskigt, utan att det var meningen. Nåja, vi andra då som bara är vanliga, och som ser ut som vi nu ser ut. Vi vill ju också se så bra ut vi bara kan. Eller hur? Det är kanske bara att acceptera att saker och ting händer. Livet händer. Och när livet levs, då ger det konsekvenser i ens kropp. Vi förändras i takt med att tiden går. Vi skrattar, ansiktet drar ihop sig. Vi drar på munnen, kinderna rynkar ihop sig. Huden kring ögonen drar ihop sig. När man är 20 har man inga rynkor. Det är väl efter 30 de första rynkorna brukar komma. Då har man skrattat, lett, rynkat pannan när man har funderat, rynkat på näsan åt det man inte har gillat och höjt på ögonbrynen av förvåning ett antal miljoner gånger. Allt det lägger sig i ansiktet. 

Innovativa skönhetsingrepp

Det händer mycket inom den här branschen. Fler och fler metoder går ut på att man inte behöver lägga sig under kniven längre. Man kan strama åt huden ändå, man kan fylla ut saker i ansiktet på ställen där man vill, man kan ta bort ärr, fräknar och andra fläckar i ansiktet. Man hittar nya, säkrare medel att använda och fylla ut, sträcka och göra fint. Ett av dem är det som kallas filler. Man ska absolut inte ha skräck för sprutor, det är vad jag kan säga om det. Både när det kommer till alla saker som ska in i ansiktet, görs ju med hjälp av sprutor. Det bästa är att titta bort och tänka på annat. Den som är van att använda spruta kan ju göra det utan att det känns. Det gäller att slappna av – den som vill vara fin, får lida pin – eller hur var det nu? Om du är intresserad av att läsa mer om detta, kolla då in www.fillersstockholm.se.

8 Dec 2017