Sluta banta!

De flesta tidningar och magasin flödar numera över av en massa bantningskurer och råd om hur man ska gå ner i vikt. De som håller på med LCHF (Low Carb High Fat) det vill säga; mycket fett och minimalt med kolhydrater, äter en massa smör och grädde, men inget bröd, ris, pasta eller potatisar, morötter och rotfrukter. Knappt någon frukt heller. Sedan finns det de som äter GI-mat, GI står för Glukosindex och då äter man enbart råris, grovt bröd, inga raffinerade livsmedel men mycjket grönsaker och protein.

Sedan finns det Viktväktarna som räknar poäng. Varje livsmedel har sin poäng och sedan ska man inte överskrida antal poäng för dagen. Det som är problemet med dessa bantningskurer är att så snart man slutar med dem, går man upp i vikt igen. Och då har man i alla fall förlorat i kampen mot vikten.

Så snart man slutar banta går man upp allt igen

Det som fattas när det kommer till de nämnda bantningskurerna är att man glömmer att det är viktigt att komma igång med en långvarig förändring. Det viktiga i början är att inte ge upp. Och man måste inte göra det ensam. Man kan få mentalt stöd för att i alla fall komma igång och bryta en ond cirkel där man känner sig obekväm att träna och bara sitter hemma och tröstäter. Då kan man bege sig till en skönhetssalong i Vasastan, i centrala Stockholm.

Elektroterapi

Man börjar med att "väcka" musklerna med att sätta elektroder på de önskade delar av kroppen där man vill ha mer muskler och mindre fett. Elektroderna ger svag ström med elektriska impulser till kroppen. Man får igång blodcirkulationen och musklerna drar ihop sig. När man väl har fått igång musklerna är det sedan lätt att gå till nästa steg.

Träning

Det är viktigt att komma igång med träning. Det är träningen som bygger muskler i kroppen. Det man vill åstadkomma är minskade fettdepåer och större och fler muskler. Musklerna gör att det blir lättare att röra sig. När det är lättare att röra sig, får man bort fettcellerna i kroppen och bryter därmed en ond cirkel.

Ändrad kost

Jämsides med träning måste man även ändra sina kostvanor. Man måste sluta tillföra fett och socker, då dessa två komponenter gör att man mår dåligt. Tillför man i stället vitaminer, järn och andra mineraler, blir man piggare, vilket gör att man orkar träna mera, vilket leder till att man får fler muskler, vilket göra att man vill träna mer och så vidare. Då har man fått igång en positiv utveckling och ersatt den onda cirkeln med en god sådan. Läs mer om skönhetssalonger i Vasastan på: http://www.skönhetssalongvasastan.se.

30 Jun 2018