Ta hand om dina tänder - förhindra tandlossning

Hur mår egentligen dina tänder? För många så är det en icke-fråga. Man har inte ont någonstans och därmed så har man heller inga problem. Det som kan vara fallet i detta är att man lever i en falsk trygghet. Genom att besöka en tandhygienist i Stockholm så ges man klara besked på hur tänderna e g e n t l i g e n mår och genom snabba åtgärder så kan exempelvis tandlossning komma att avstyras.

Just tandlossning är en lömsk åkomma. Man känner egentligen ingenting och man mår bra även i övrigt. Det som sker är att bakterier letar sig ner i tandköttsfickorna och att detta i sin tur kan leda till inflammationer. Tandlossning har ett långt händelseförlopp och det är det som är det farliga - du känner ingenting och plötsligt en dag så är tänderna lösa.

Parodontit som är det medicinska namnet på tandlossning är något som många idag lider av - gemensamt är ofta det faktum att det hade kunnat förebyggas och behandlas om personerna i fråga bara besökt en tandhygienist i Stockholm på en årlig basis.

Tandläkare och tandhygienist - hitta rätt i Stockholm

Många tänker sig att man har friska, starka tänder och att man också har rätt skötsel av dessa. Man borstar tänderna dagligen, man använder tandtråd och man undviker godis och andra livsmedel som man vet är sämre för tänderna. Det är bra - men det räcker inte. Trots detta så kan problem komma att skapas och det är just därför ett årligt besök hos en tandhygienist i Stockholm är så viktigt.

Genom att en tandhygienist tillsammans med en tandläkare undersöker tänderna så kan problem upptäckas redan på ett tidigt stadium och exempelvis parodontit kan bromsas upp genom rätt behandlingar. Vilket innebär att man som patient med ganska stor regelbundenhet - en gång var tredje månad är en relativt vanlig intervall - får rengöra både tänder och tandköttsfickor från bakterier. Det handlar om en rejäl investering och det är också ur det perspektivet saken ska ses från.

Många tänker tyvärr tvärtom: det kostar pengar att besöka en tandhygienist i Stockholm och om jag avbokar mitt årliga besök så sparar jag några kronor. Det är både vanskligt och dumt sett till att de kostnader som kan komma som en följd av detta tillvägagångssätt kan bli extremt höga. Drabbas man av tandlossning så kommer åtgärderna - tandimplantat eller tandproteser - att bära en enorm kostnad och detta även om man har högkostnadsskyddet tillgängligt.

De hundralappar som ett tandläkarbesök och en undersökning utförd av en tandhygienist i Stockholm kostar dig initialt - dessa har du igen rejält för resten av ditt liv. Hur mår egentligen dina tänder? En tandhygienist har svaret. Boka in en tid redan idag och undvik problem i framtiden. Det finns dessutom all anledning att undersöka marknaden också. Tandläkare har fri prissättning och i en så pass stor stad som Stockholm så har konkurrensen skapat en situation där priserna pressas nedåt. Som kund har du aldrig haft ett så bra läge rent ekonomiskt att säkra dina tänders kvalitet, både idag och för en lång tid framöver.

11 Mar 2022