Träna med egen PT

För den som gillar träning är en alldeles egen personlig tränare (PT) guld värd. Tränar man själv, gissar man sig oftast till vad man borde göra om man till exempel vill få en bättre kondition. Man cyklar kanske i en kvart, joggar lätt i ytterligare en kvart, går på några maskiner som tränar benmuskler i en kvart och sedan armmuskler i ytterligare en kvart. Sedan går man och duschar och tror att man har kommit i bättre form. Men med en PT får du anpassad träning. Kanske du behöver en träning i intervaller. Du kanske ska jogga i 10 minuter och sluta jogga sakta, men i stället springa riktigt fort och ta ut dig riktigt ordentligt, för att sedan ta det lugnt och sedan träna arm- och benmuskler.

Träna med en PT mer effektivt

Som du ser är en träning med en PT mycket mer effektivt än att träna själv. Du uppnår resultat mycket snabbare. Du slipper gissa dig till vad du ska träna, hur du ska träna och så vidare. Med en PT, så får du rätt motivation till den förändringsresa som du kanske bör gå igenom. Det mesta som händer våra kroppar sitter i våra huvuden. Det innebär att det är våra tankar som styr både det som vi gör och äter. Äter vi fel, spelar inte övningarna på gymmet så stor roll. Men om du i stället kombinerar träningen med rätt kost, kommer du att se omedelbara skillnader. Och troligtvis kommer du att må bättre även mentalt. Och då kommer du att träna ännu bättre samtidigt som du äter bättre, blir piggare och mår ännu bättre. Så vad väntar vi alla på? Vi borde alla iväg och träna på gym med en PT.

Hur hittar man en PT?

Man kan ju förstås googla "personlig tränare Stockholm" till exempel, eller skriva in en annan ort, efter "personlig tränare". De allra flesta gym har egna PT som arbetar där. Det kan kosta extra att få träna med en PT, men det är det värt. Hittar du en annan PT via Google, så är det ju bara att ta kontakt med en sådan via Google, eller anlita den PT som kanske arbetar på ett gym nära dig. Huvudsaken är att det fungerar bra mellan dig och din PT. Det har också blivit alltmer efterfrågat att få träna med en PT, enligt tidningen Dagens industri som skriver att gymet ACtic har ökat sina intäkter av PT med 8 miljoner 2018, jämfört med 2017 under det första tre månaderna av året. Är du själv intresserad av att veta mer om PT och hur man utbildar sig till det? Läs då mer på: https://ptdistans.nu.

21 Jul 2019