Vad är coolsculpting?

Coolsculpting är en erkänd icke-kirurgisk behandling som fryser bort oönskade fettdepåer i ens kropp. Behandlingsformen anses vara både snabb och effektiv men rekommenderas inte mot övervikt.

Idag lider både män och kvinnor av oönskat fett som lägger sig på vissa kroppsområden. I en del av fallen hjälper varken träning eller dieter. Bra exempel är fett på magen, som kärlekshandtagen, runt överarmarna, låren och fram på magen. Visserligen går det bra att få bort dessa via kirurgiska ingrepp, men den goda nyheten är att det finns en procedur som inte inkluderar kirurgi alls. Vi pratar om coolsculpting. Behandlingen anses vara skonsam mot patienten och dess kropp. Oftast fortlöper proceduren under 1 till 3 timmar. Inför varje behandling behöver patienten konsultera med en läkare. Samtalet inkluderar en detaljerad förklaring av själva metoden och dess väntade resultat. Ifall personen i fråga gärna vill genomgå den behandlingen bokas det en tid för själva proceduren. Efter en coolsculpting går det bra att återgå till sina vardagliga sysslor.

Hur går en coolsculpting till?

Coolsculpting är ett ickekirurgiskt ingrepp under vilken oönskade fettdepåer fryses ner. Nästa steg är att avlägsna dem. Hur går proceduren till? Över fettdepån appliceras ett munstycke med mjukt överdrag som genom vakuum suger upp fettet som i sin tur kristalliseras. Behandlingen sker under kyla som kontrolleras av läkaren. Slutresultatet är att fettcellerna dödas och depåerna tas bort för gott. Procedurens Anti-Freeze System behandlar specifika kroppsområden och det gör att vävnaderna som ligger omkring fettcellerna inte skadas. Coolsculptings positiva och långvariga effekt beror huvudsakligen på att fettcellerna är väldigt känsliga mot kyla, vilket gör nedfrysningsprocessen så effektiv.

En säker metod för fettborttagning

Coolsculpting anses vara både en effektiv och säker metod för borttagning av oönskade fettdepåer. Främsta fördelen är att behandlingen inte inkluderar några kirurgiska ingrepp, vilket skonar kroppen. Idag anges det att över 4 miljoner behandlingar har utförts i världen. Både EU och det amerikanska läkemedelsverket har gett sitt godkännande till coolsculpting. Ett synbart resultat och en fettreduktion på mellan 20 – 25 % har gjort att proceduren är mycket eftersökt. Det intressanta med coolsculpting är att dess slutgiltiga effekt märks först efter 4 månader. Det gäller med andra ord att ha tålamod. Behandlingen rekommenderas inte för att bekämpa övervikt utan bör tillämpas på normalviktiga personer som gärna vill få bort oönskade fettdepåer. Överviktiga personer bör först uppnå viktminskning på naturlig väg. Ifall en lägre vikt uppnås kan processen avslutas med coolsculpting. Läs mer om coolsculpting på denna sida: https://www.coolsculptings.se/

10 Aug 2020