Vad gör du på en smink kurs?

Att börja på en smink kurs kan öppna många dörrar. Är du inne på att bli en makeup-artist då är makeuputbildningen ett måste där du får lära allt från grunden till mer avancerade tekniker.

En väl organiserad smink kurs har för avsikt att leda in dig i sminkets värld och dess oändliga möjligheter. Som varje kreativt yrke kräver även det här en stor dos av innovativt tänkande som för dig utanför de förutbestämda gränserna. För att kunna nå till en högre nivå som makeup-artist ska man först och främst vara bekant med sminkets grundläggande principer. Där kommer makeuputbildningen väl till hands. Första steget är att lära dig olika hudtyper och vilken foundation passar för att skapa den perfekta basen. Detta är som sagt grunden. Därefter låter en bra sminkkurs dig att få utlopp för fantasin. Tänk dig nya färger som passar hår-, och hudtyp. Tänk dig modiga och nya lösningar som få har sett! Det och mycket mer erbjuds på en praktisk utbildning inom smink och styling. En del makeup institute erbjuder även branschrabatter på olika makeupmärken som de studerande kan använda sig av.

Att vara en makeup-artist är coolt men också krävande

Få yrken har så hög coolhetsfaktor som makeup-artistens. Är du en duktig sådan kan du nå oanade höjder, resa världen runt och bidra till olika stylingsprojekt. Tänk dig att få sminka kända modeller inför en fotosession eller att bidra med en komplett styling för en reklam eller musikvideo? Allt detta låter mer än spännande, nästan som en dröm. Även om att arbeta som makeup-artist är kreativt och riktigt roligt så är det också väldigt krävande, en faktor som blivande yrkesmän måste vara medvetna om. För att vara på topp inom den branschen måste man alltid vara på alerten, vara uppdaterad om rådande tendenser och hur dessa faktiskt kan förändras för att vara attraktiva. Det räcker alltså inte bara vara duktig på det fundamentala. Nej, man måste vara lite bättre än så, lite utöver det vanliga, något som kan kännas tungt i det långa loppet.

Med kreativiteten i fokus

Makeup-artister arbetar med kreativiteten i fokus. Det är just den egenskapen som gör de eftertraktade. De vågar sätta in nya nyanser i till exempelvis ögonskuggorna, nyanser som ingen tänkt skulle passa i något sammanhang. De är modiga nog att exempelvis även använda sig av guld eller silver för att ta fram en ny toning som ingen sett förut.

11 Apr 2020