Välj en frisör du inte behöver gråta över!

Har du någon gång gått ifrån en frisör, och bara velat gråta när du ser dig själv i spegeln efteråt? Och nästa gång som du behöver klippar håret, tänker du att du kan spara 450 kronor (eller vad det nu är som frisören tar av dig för att klippa håret liiiite i hårtopparna) – sedan grabbar du kökssaxen och klipper dig själv?

Klippa sig själv?

Först tycker du att du gör det minst lika bra som frisören (been theren, done that) och märker sedan när du är färdig, att det är lite kortare på den ena sidan. När du väl har rättat till det misstaget, märker du att det är kortare i stället på den andra sidan och så fortsätter du tills du har mycket kortare hår än vad du hade tänkt dig från början?

Då gråter man på nytt, men i alla fall inte för de där pengarna som du slängde bort på frisören. Dags för en papperspåse? Eller en snygg mössa tills håret har växt ut igen?

Välj i stället en bra frisör du vågar gå till

Som tur är, finns det betydligt bättre frisörer än den där du gick till och som fick dig att gråta framför spegeln. En riktigt bra frisör bryr sig om dig som kund. Och inte bara pratar med de andra frisörerna i salongen. En bra frisör får dig att prata om allt möjligt medan du blir superfin i håret. Har man väl hittat den där superduktiga frisören är de värda att hålla reda på och inte byta. Betydligt svårare blir det om man råkar flytta, och inte kan åka till den där superduktiga frisören längre. Då börjar allt om igen på nytt, eller?

Googla efter en bra frisör

Man kan faktiskt googla "frisör Kungsholmen", om det nu är så att du råkar bo i eller nära Kungsholmen. Byt ut "Kungsholmen" mot det ställe där dit du vill gå. Kanske det är ett ställe nära jobbet? På väg till och från jobbet? Du kan kolla på referenser, om du känner dig osäker, och du – be om att få pengarna tillbaka om du inte blir nöjd. Man kan faktiskt det också. Bättre känsla än att gråta framför spegeln, det lovar vi!

Fråga vänner och bekanta

Man kan även fråga vänner som man litar på, har samma tycke och smak, om någon frisör som de kan rekommendera. Men då är det inte säkert att salongen finns just där du behöver för att inte spilla en massa tid att åka till och från stället.

20 Feb 2018