Vik pappersstjärnor till jul

Vi älskar julen och särskilt att göra eget julpyssel! En klassiker som flera av er säkert har prövat på i skolan eller på fritids tidigare i livet är dessa 3D-stjärnor (även kallade Fröbelstjärnor efter mannen som skapade dem). Kruxet med dem är att man snabbt brukar glömma bort hur man gör. Det är inte helt självklart, men med hjälp av videon nedan kommer ni snabbt att få till dem.

Pappersstjärnorna kan självklart göras av vanligt kontorspapper, men ännu finare blir de om man väljer glanspapper. Eller varför inte återbruka sidor från något färgglatt magasin? När man väl har satt igång är det svårt att sluta. Man vill helt enkelt göra fler och fler. Och varför inte?! De är ju jättefina att hänga såväl i julgranen som i fönstret, eller så kan man skapa en mobil med stjärnor i olika storlekar.

Det går också att göra dem ensidiga och klistra fast på paket som dekoration. Klart billigare än att köpa dem och mycket roligare när du vet att du har gjort dem själv.

Viktigt för att stjärnorna ska gå lätt att vika är att man ser till att klippa remsorna helt jämna. Om du har tänkt att göra många är en skärmatta, rullkniv och en stabil linjal att rekommendera. Så kan du skära till många remsor på en gång.

Bjud in vänner på fika eller sätt dig ner med barnen och pyssla. Lyssna på en bra ljudbok eller drick en kopp té och bara njut en kväll med detta pyssel. Lite som meditation, fast med fördelen att man får fina stjärnor att dekorera hemmet med.

7 Nov 2017