Vilken frisör i Stockholm är bästa barberaren?

Så många Hollywoodfilmer som är förknippade med rakning – och framför allt barberaren! Ta till exempel scenen i filmen "Purpurfärgen" där den utsatta Celie ska raka den som utsätter henne för misshandel och övergrepp. Hon darrar på handen, dels av rädsla för mannens otyglade humör om hon råkar skära honom under rakningen med en sylvass rakkniv, än även av rädsla för att ge efter för begäret att skära av halsen honom och på så sätt bli fri sin plågoande. Eller tänk på filmen Sweeney Todd som under 1800-talets London tog livet av sina kunder medan han erbjöd dem sin knivvassa rakning osm barberare.

Sanningen är den, förutom fiktiva barberare med mörka avsikter, är att barberaryrket verkligen har fått ett riktigt uppsving igen, på många håll i landet, men hela 900 barberare bara i Stockholm. Med en befolkning på över 1 miljon stockholmare och säg en manlig befolkning som kan behöva en barberare, så går det ungefär 1 barberare på 45 stockholmare, vilket är en bra siffra. Det säger en hel del om hur populärt det är att gå till en barberare och hur många sådana det finns bara i huvudstaden.

Vad är en bra barberare?

Det viktigaste med en barberare bör väl ändå vara att både kunna raka så att man som man inte har kvar något skägg – där man inte önskar sig något skägg – och slipper skador i ansiktet. Sedan bör man som barberare kunna ge sina kunder en sådan skäggrakning som ger mervärde och som gör att kunden återkommer till barberaren. Kunden måste få en sådan upplevelse av rakningen att kunden märker skillnaden mellan egen rakning och en barberare som rakar honom.

Recension av barberare enligt yelp.se:

  1. Barberia Havanna, finns på Sibyllegatan 22.
  2. Östermalms Herrfrisering, Nybrogatan 46.
  3. Joel's Barber Shop, på Kungsgatan 84.
  4. Adams Drop In, på Folkungagatan.
  5. MacLaren Barbers på Götgatan 49-51.
  6. Barbers of Sweden på Sveavägen 14.
  7. Mannerståls Herrfrisering på Skomakargatan 28.
  8. Kings Barbershop på Grafikvägen 18, i Enskede.
  9. Grease & Peace, Norra Agnegatan 36.
  10. Söder Bröders frisör på Ringvägen 143.

Yelp har endast kunders recensioner att vila på. Företagen kan även skaffa sig egna konton på Yelp, men kan inte redigera recensionerna. De kan däremot redigera den egna adressen och information om företaget eller butiken, restaurangen eller servicestället.

Vad som är en bra barberare växlar ju mellan människor, men ska man säga något om kriterier för en duktig barberare, är ju att de allra flesta kunderna bör bli nöjda med sin rakning, eller hur? Här kan man läsa om en sådan barberare på Kungsholmen på: barberarekungsholmen.se.

28 Jan 2020